Koh Si Chang

Koh Si Chang

door Rough Guide

Op het kleine, rotsige Koh Si Chang heeft niemand haast en er zijn nauwelijks winkels. Het is dan ook een heerlijke plek om even bij te komen.

In tegenstelling tot de meeste bestemmingen aan de oostkust vind je hier nauwelijks zandstranden. Het heldere water is wel geschikt om te duiken en te snorkelen. Je kunt per kajak de rotsige kustlijn volgen of te voet of per bromfiets de steile hellingen op het eiland trotseren. De meest opvallende bezienswaardigheden zijn het deels gerestaureerde zomerpaleis van Rama V en de zeldzame witte eekhoorns die hier in de bossen rondscharrelen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 148 reizen naar Thailand

Chinese tempel

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het oude paleis van Rama V in het zuidoosten en de Chinese tempel Saan Chao Paw Khao Yai, een populair pelgrimsoord, in het uiterste noordoosten. Aan de westkust, bij Hat Tham Pang, vind je het grootste zandstrand.

In beide havens liggen vissersboten die voor 1500 baht per dag passagiers meenemen. Bij het Tiew Pai Park Resort kun je voor 2000 baht een boottocht van een halve dag boeken (10 pers.).

Strand Hat Tham Pang

Het meest populaire strand van het eiland, Hat Tham Pang, vind je aan de westkust. Een rit per samlor naar dit kleine, vaak drukke strand kost, vanaf een van beide havens, 80 baht. Het zanderige deel staat volgepakt met strandstoelen en parasols.

Ook snorkels, kajaks, zwembanden en hengels zijn hier te huur. De mooiste snorkelplekken bevinden zich echter rond de kleine eilandjes voor de zuidkust van Koh Si Chang, met name ten noorden van Koh Khang Khao, op veertig minuten varen per kajak vanaf Hat Tham Pang.

Meditatiecentrum

Ten noorden van Hat Tham Pang ligt het tempelcomplex annex meditatiecentrum de Wat Tham Yai Prik, dat is opengesteld voor geïnteresseerde bezoekers. Op gezette tijden kun je hier in retraite. Opvallend is dat de nonnen niet het gebruikelijke wit dragen, maar net als de monniken in een bruin gewaad gekleed gaan.

Het goede onderhoud van het klooster en de uitgestrekte boomgaard zijn de verdienste van iedereen samen. Ten westen van de wat bevinden zich de Sripitsanu Bungalows. De spectaculaire ligging van deze accommodatie garandeert een schitterend uitzicht over de rotsbaai, Hat Tham of Hat Sai genoemd, waar je alleen met laagwater kunt zwemmen.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors