Religie & Tradities Thailand

Religie & Tradities Thailand

Wat zijn de belangrijkste religies in Thailand?

Het boeddhisme is de belangrijkste religie in Thailand. Het is overal, in de huizen, hotels, cafés en vooral op straat. Kleine altaars en tempels staan langs iedere straat en overal zie je mensen korte rituelen uitvoeren. Door het hele land staan boeddhistische tempels, van de schitterende gebouwen in Bangkok tot simpele hutjes op het platteland. 95 procent van alle Thai zijn praktiserend boeddhist. In het zuiden leeft een relatief grote moslimgemeenschap.

Wat zijn belangrijke tradities in Thailand?

De Thaise tradities komen allen uit het boeddhisme. De belangrijkste Thaise traditie is de wai, de Thaise manier om te groeten. Alle Thai groeten elkaar door de handpalmen voor de borst tegen elkaar te leggen, met de vingertoppen omhoog. Ze buigen vervolgens het hoofd een klein beetje.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 149 reizen naar Thailand

Veel Thaise mannen gaan gedurende hun leven naar een boeddhistisch klooster. De meesten blijven daar maar kort, maar sommigen kiezen voor een leven als monnik. De monniken leven van de aalmoezen die mensen aan het klooster doneren.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

In Thailand wordt het hoofd als het meest reine onderdeel van het lichaam gezien. Raak een Thai dus nooit aan op zijn hoofd, aai ook geen kinderen over hun hoofd. Het wordt als beledigend ervaren. Voeten ziet men daarentegen als onrein. Wijs dus nooit met je voeten naar iemand en let er ook op waar je voeten op gericht zijn als je op de grond zit.

Trek altijd je schoenen uit als je iemands huis of tempel binnengaat. Het is prima om een foto van een boeddhabeeld te maken, maar poseer er zelf niet naast.

Het Thaise koningshuis is erg populair in Thailand. De Thai vereren hun koning bijna alsof hij een god is. Maak dus nooit kritische opmerkingen of grapjes over de koning. Je toehoorder zal zich diep beledigd voelen. Sterker nog: het is in Thailand bij de wet verboden om de koning te beledigen of kwaad over hem te spreken.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors