Massaman Kai

Massaman Kai

door Getaway Travel

Thais koken is een hobby van de Thaise Sunee van Driel. Onderstaand recept is een combinatie van kip, aardappelen en een milde rode curry. Dit recept maakt ze met liefde klaar voor haar Thaise familieleden.

Ingrediënten

150 gram aardappelen
Een handje cherrytomaten
1 ui
Een handje ongezouten pinda’s
2 stuks kipfilet
Massaman-curry pastazakje (toko)
1,5 blik kokosmelk
Suiker (naar smaak toevoegen)
Vissaus (naar smaak toevoegen)

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 157 reizen naar Thailand

Bereiding

Kook de aardappelen gaar en snijd de ui. Doe een derde van de kokosmelk in een pan en verhit deze totdat het kookt. Voeg de curry toe en roer dit totdat het een glad mengsel is. Snijd de kip in stukjes en voeg dit toe aan de pan. Roer het om totdat de kip goed gaar is. Voeg de aardappelen en het overige gedeelte van de kokosmelk toe. Laat het koken op middelhoog vuur totdat de kip en aardappelen zacht zijn van structuur. Voeg suiker en vissaus toe naar smaak. Tot slot voeg je de tomaten, de pinda's en de ui toe.

Serveer de massaman kai in combinatie met witte rijst.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors