Psst: 7 x geheime plekken in de populairste landen van Azië

Psst: 7 x geheime plekken in de populairste landen van Azië

door Charlotte de Vries

Azië is een enorm continent waar nog een hoop te ontdekken valt. Toch zijn we geneigd om in de sporen van anderen te treden. Dat bespaart je een heleboel uitzoekwerk, maar kost je wél de authentieke ervaringen die je reis zo bijzonder maken. Wil jij daarom van de gebaande paden af? Dan ben je aan het juiste adres.

Met behulp van reisorganisatie 333travel zetten we de verborgen plekken van zeven populaire landen in Azië op een rij. Doei massatoerisme, hallo ontdekkingsreis!

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

1. Loei, Thailand

Als je aan Thailand denkt, komen er waarschijnlijk beelden van drukke steden en stranden in je op. Dat is vooral kenmerkend voor het zuiden van dit Aziatische land. Maar ben je weleens in het noorden van Thailand geweest? Daar ligt een onontdekt gebied dat rijk is aan natuurparels.

We hebben het over Loei. Deze provincie is gezegend met adembenemende landschappen. Zoals de glooiende heuvels van Phu Pa Po waar de Phu Ho, ook bekend als ‘Mount Fuji van Thailand’, uit oprijst. Ook snijdt de Mekongrivier dwars door de provincie een kloof uit. Die heet de Sam Phan Bok, oftewel de ‘Grand Canyon van Thailand’. En dat is geen valse belofte.

Meer weten? Maak een reis naar de onontdekte parels van Thailand.

2. Amed, Bali

Bali is het meest toeristische eiland van Indonesië. Haar rijstterassen, surfstranden en kunstzinnige dorpjes als Ubud zijn enorm in trek. Maar als je denkt dat er op Bali niets meer te ontdekken valt, dan heb je het mis.

Langs de noordoostkust van Bali ligt een zevental dorpjes die gezamenlijk Amed heten. Massatoerisme kent Amed nog niet. Dat komt misschien doordat de stranden vooral uit kiezels en zwart zand bestaan. Maar laat je niet tegenhouden. Voor de kust van Amed maak je een waanzinnige snorkeltrip naar het wrak van een Japans schip. En in de omgeving liggen tempels die nauwelijks bezocht worden, zoals de Lempuyang Luhur op de berg Belibis vanwaar je uitkijkt op Mount Agung. Een aanrader!

Wil jij Bali écht ontdekken? Maak een rondreis langs de verborgen plekjes van Bali.

3. Jaffna, Sri Lanka

Steeds meer mensen zoeken de olifanten, glooiende heuvels en vriendelijke bevolking van Sri Lanka op. Er is alleen één gebied dat reizigers vaak vermeiden: het noordelijke schiereiland Jaffna. En dat is niet zo gek. Jarenlang was Jaffna het bolwerk van de beruchte Tamil Tijgers. Inmiddels is het gebied weer begaanbaar, maar de meeste toeristen weten dat nog niet.

Zo is het uitgestrekte, spierwitte Casuarina Beach bijna altijd verlaten. Ook is het noordelijkst gelegen stadje Pedro Point nog authentiek met haar verwaaide koloniale gebouwen. En wordt de hindoetempel De Naaga Poosani Amman Kovil, die uit duizenden gekleurde beeldjes bestaat, vrijwel alleen door inwoners bezocht.

Wees er snel bij om Jaffna te ontdekken, voordat het massatoerisme eropaf komt! Maak hier een reis naar de geheime plekken van Sri Lanka.

4. Ngoc Son Ngo Luong, Vietnam

Halong Bay, Sapa en Phong Nha Ke Bang zijn de populairste plekken om de Vietnamese rijstterrassen en bergen te bewonderen. We raden je ook zeker niet aan om die over te slaan, maar wél om een bestemming aan dit lijstje toe te voegen. Namelijk: Ngoc Son Ngo Luong.

Dit natuurreservaat beslaat de bergketen Tam Diep. Via kronkelende bergpassen klim je hogerop en krijg je uitzicht op de rijstterrassen en de met jungle bedekte bergen. Waanzinnig! Maar het mooiste van alles is nog wel de authenticiteit van dit gebied. De locals, veelal van de etnische minderheid Muong, ontvangen je met open armen. En laten je met alle liefde hun leven zien: van hun agrarische bezigheden tot de scholen waar hun kinderen naartoe gaan.

Kan je niet wachten om de Muong te bezoeken? Ga op reis naar de verborgen plekjes van Vietnam.

5. Shikoku, Japan

Wil je de bergachtige natuur van Japan verkennen? Naast de beroemde Mount Fuji en de schitterende Japanse Alpen tref je ook een onbekender berggebied op het ongerepte eiland Shikoku. Je kunt het per bus of per huurauto bereiken, maar je komt hier vrijwel geen toeristen tegen.

Shikoku is het thuis van 88 tempels, dichtbegroeide bossen, bergen en de beeldschone Iya-vallei. Daar kronkelt de Iya-rivier doorheen, bekend om de zeldzame hangbruggen die samoerais er van boomranken vlochten. Ook geniet je op Shikoko van een hoop onsen, of spa’s. De bekendste is de Dogo Onsen. Als je de film Spirited Away hebt gezien, dan herken je dit bouwwerk gelijk.

Durf jij het ruige Shikoku aan te gaan? Maak dan een rondreis langs de verborgen plekken van Japan.

6. Rabbit Island, Cambodja

Thailand is niet het enige land in Azië met paradijselijke eilanden. De eilanden van Cambodja doen er zeker niet aan onder. Koh Rong en Koh Rong Sanloem zijn de populairste tropische paradijsjes. Minder bekend is Koh Tonsay, ook wel bekend als ‘Rabbit Island’.

De bijnaam heeft het eiland niet te danken aan een overpopulatie van het knuffelachtige diersoort, maar aan haar vorm. Eilandbewoners vinden die lijken op een konijn. Aan jou de eer om die vergelijking op te sporen terwijl je wandelt door Koh Tonsay's vissersdorpjes, jungle en stranden. Op het hoofdstrand na, zijn de meeste plekken op dit eiland uitgestorven.

Wil jij op zoek gaan naar het konijn? Maak een rondreis naar de onontdekte parels van Cambodja.

7. Pulau Pangkor, Maleisië

Toeristische plekken zijn populair om een reden. Meestal is de bestemming zo ongelofelijk indrukwekkend, dat iedereen erheen wil. Als je toeristen wil vermeiden, moet je soms dus wat inleveren. You win some, you lose some. Dat geldt voor Pulau Pangkor in Maleisië. De vraag aan jou is: wat weegt het zwaarst?

De stranden van dit westelijke eiland zijn niet zó mooi als die van Langkawi of Penang, maar wel veel rustiger. Buitenlandse toeristen kom je er niet snel tegen. En als je even voorbij de resorts van Teluk Nipah loopt, kom je al gauw in dorpse sferen terecht die op andere eilanden zijn verbannen door massatoerisme. Zo ervaar je in het kleurrijke Teluk Gedong nog het rustige eilandleven van honderd jaar geleden. Vissersbootjes glijden door het water terwijl de kinderen in de branding spelen.

Wil jij op reis naar Pulau Pangkor? Kijk dan eens naar deze reis vol verborgen Maleisische plekjes.

Op zoek naar geheime plekken in Azië met 333Travel

Wil jij van de gebaande paden in Azië af? Dan is het een goed idee om een expert in de arm te nemen. Zoals 333travel. Deze reisorganisatie kent Azië op z’n duimpje. En dus ook de verborgen plekken van het continent. Je kunt samen met 333travel een reis samenstellen of kiezen uit een van de bestaande reizen naar verborgen plekken in Azië. Die combineren highlights met verborgen parels. Zo krijg je een goed en eerlijk beeld van een land en voel je je niet meer een toerist, maar een ontdekkingsreiziger.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors