6 dingen die je gaat missen wanneer je Bangkok verlaat

6 dingen die je gaat missen wanneer je Bangkok verlaat

door Paulien Tak

Bangkok. Een stad die je verschrikkelijk vindt of waar je smoorverliefd op wordt. Wij horen tot die laatste groep en vinden Bangkok, chaotisch, vriendelijk, goedkoop, fantastisch. En ó zo mooi. Wij begrijpen dus maar al te goed wanneer je deze vakantieliefde achterlaat, het gemis begint.

Want eenmaal op Nederlandse bodem merk je pas hoe gehecht je bent geraakt aan de drukte, de vriendelijkheid, de spotgoedkope prijzen, de warme temperatuur en het overheerlijke eten. Voel je met ons mee? Dit missen wij het meest, wanneer we Bangkok verlaten.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

6. De drukte op straat

Waar je de eerste dag in Bangkok nog helemaal in shock bent van alle toeterende tuktuks, gassende brommers en felgekleurde taxi’s, ben jij na een paar dagen helemaal gewend. De straat oversteken doe je (bijna) met je ogen dicht en de drukte van Khao San Road voelt gewoon gezellig.

Misschien ben je blij dat je niet meer in die smog hoeft te leven. Maar wanneer je Bangkok verlaat ga je al dat getoeter, de tuktuk waar je zo in springt en de spotgoedkope taxi echt wel missen. Daarmee vergeleken is het georganiseerde verkeer in Nederland maar een saaie boel.

5. De gastvrijheid

Naast de drukte, ga je ook de lieve Thai missen. De Thaise bevolking is zo vriendelijk, dat je wel móet glimlachen de hele dag. Oud, jong, op straat of aan het werk. De Thai zijn altijd behulpzaam. Ook al hebben ze geen idee waar jij het over hebt.

Oke, oke. Ook in Bangkok heb je opdringerige verkopers en schimmige tuktuk-chauffeurs, maar over het algemeen is de bevolking supervriendelijk. Met je grootste glimlach, struin je door de straten van de Thaise metropool en je ontvangt van iedereen een glimlach terug. Geloof ons, dat ga je missen!

4. Het lekkere eten

Die vrolijke Thai verkopen ook nog eens het allerlekkerste eten. Pad thai, massaman curry, bananenpannenkoeken… Moet ik nog even doorgaan? De Thaise keuken is misschien wel een van de lekkerste ter wereld.

Wanneer je Bangkok verlaat ga je het eten misschien nog wel het meeste missen. De dampende eetstalletjes op straat waar je verse noedels koopt, de kraampjes waar ze ijs in kokosnoten serveren of de straatverkopers die bananenbladeren met sticky rice en mango verkopen. En stiekem zelfs de tosti’s van de 7-Eleven.

3. Je rijk voelen

Al dat lekkere eten, de bezienswaardigheden, de souvenirs. In Bangkok koop je alles voor een prikkie. De stad is spotgoedkoop, waardoor jij je constant een miljonair voelt. Iedere avond uit eten? Yes. Even shoppen op de markt? Waarom niet. Nog een bezoekje aan een tempel? Absoluut.

Zodra je weer in Nederland bent, vind je alles duur. Vijf euro voor een maaltijdsalade? Belachelijk. In Bangkok at je pad thai voor een euro. Een broek voor veertig euro? Pff echt niet. In Bangkok kocht jij er een voor vier euro. Tja, dat is even wennen. Die goedkope prijzen ga je dus echt wel missen.

2. Het tropische weer

En dat is niet het enige wat je gaat missen aan Bangkok. Ook verlang je terug naar het tropische weer. Heerlijke warme temperaturen van rond de dertig graden. De zon die op je gezicht schijnt en af en toe een stortbui om af te koelen. Heerlijk.

Ook al ben je blij met de airconditioning tijdens je vakantie in Bangkok. Eenmaal thuis ga je dat tropische temperatuurtje toch missen. Lekker in korte broek en op slippers naar buiten. Koud Singha biertje op het terras. Zucht.

1. De stad zelf

Maar wat je het allermeeste gaat missen is natuurlijk Bangkok zelf. Geen stad ter wereld is te vergelijken met deze Thaise metropool. De drukte, de prachtige tempels, de streetfood-cultuur en de gastvrijheid maken de hoofdstad van Thailand uniek.

Logisch dat je even moet wennen aan het platte Nederland. Daarbij vergeleken is Bangkok met zijn wolkenkrabbers, oude tempels en mega shopping malls toch wat spectaculairder dan de gemiddelde stad in ons koude kikkerlandje.

Mis jij Bangkok ook en wil je zo snel mogelijk weer terug? Boek dan nu meteen een reis naar Thailand.

 

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors