Verkies onbekende eilanden boven toeristische

Verkies onbekende eilanden boven toeristische

door Nena van Bakel

Dat Thailand een paradijs is voor eilandliefhebbers is geen geheim. Witte bountystranden vol zijdezacht zand, een azuurblauwe zee om zo nu en dan een afkoelende duik in te nemen, wuivende palmbomen en schattige bootjes sieren de kustlijn.

Maar heb je ooit bedacht om verder te kijken dan Koh Samui, Koh Tao en Koh Phi Phi? Hoewel het merendeel van de toeristen deze eilanden bezoekt op hun rondreis door Thailand, zijn er in werkelijkheid nog honderden andere eilanden te ontdekken!

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 150 reizen naar Thailand

Benieuwd waarom? Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet waarom je op je vakantie naar Thailand de onbekendere eilanden moet verkiezen boven de populaire vakantieoorden.

3. Ontdek nieuwe plekken

Natuurlijk, het is makkelijk en enorm fijn om je nergens druk om te maken op vakantie. Lekker onbezorgd aan het strand of in het zwembad liggen met een cocktail in je hand is voor jou genieten. Dat snappen we heel goed, maar de wereld is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Daag jezelf eens uit en kijk verder dan de voor de hand liggende opties.

Door nieuwe plekken te ontdekken verreik je je kijk op de wereld en leer je hoe bijzonder de wereld kan zijn. Hoewel het logisch is dat je de bekendste en "mooiste" plekken van Thailand gezien wil hebben, word je ongetwijfeld verrast door de schoonheid van de kleinere, onbekende eilanden zoals Koh Hong vlakbij Krabi of Koh Mak vlakbij het bekende Koh Chang. Dus neem wat extra dagen vrij en vaar in een klein bootje wat verder weg op zoek naar nieuwe plekken.

2. Treed buiten je comfortzone

Of je nu een luxepoes bent of juist niet, back to basic is voor niemand een slecht idee. Zo op z'n tijd even afstand doen van het drukke westerse leven, dat ook vrolijk doorgaat in de Thaise resorts, zorgt voor rust in het hoofd. Op de kleine eilandjes is weinig tot geen wifi en zijn luxe faciliteiten schaars. Waar je op Koh Samui hotels met imposante zwembaden vindt, bestaan de "resorts" op Koh Lipe uit kleine bungalows met hangmatten op het balkon.

Raak je al in paniek? Des te meer reden om deze stap te wagen. Overnacht in simpele hutjes op het strand, begin je dag met een uurtje yoga in de rustgevende stilte en wandel en relax de hele dag op de zonnige en kalmste plekken. Geen drukte of hysterie, het enige waar jij je nog druk over hoeft te maken, is welke vis je straks gaat eten.

1. Geniet van échte rust

Last but not least: geen gigantische stroom aan toeristen. Hoewel dit een voor de hand liggend punt is, is het zeker niet minder belangrijk. Ondanks dat vakantie voor veel mensen een reden is om tot rust te komen, blijkt vaak het tegenovergestelde te gebeuren. Begrijpelijk, wanneer je aan de andere kant van de wereld samen met de rest van je thuisland in een resort ligt.

Op de kleine eilandjes van Thailand heb je daar gelukkig geen last van. Daarnaast ambieert de bevolking van deze plekken geen toeristische trekpleister te maken, wat voor een ontspannen sfeer zorgt op het hele eiland. Beeld je in een bewoner van het knusse eiland te zijn en val 's avonds in slaap met het rustgevende geluid van de zee op de achtergrond, terwijl je in je hutje op het strand ligt.

Overtuigd om deze verborgen eilandjes te bezoeken? Bekijk hier onze beste reizen door Thailand!

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors