3 redenen waarom Noord-Thailand minstens zo leuk is als het zuiden

3 redenen waarom Noord-Thailand minstens zo leuk is als het zuiden

door Nena van Bakel

Dat Thailand vooral bekendstaat om haar witte bountystranden, azuurblauwe zee en paradijselijke eilanden is inmiddels geen geheim meer. Het merendeel van de toeristen bezoekt tijdens zijn of haar rondreis door Thailand het zuidelijke deel van het land, wat het noorden haast onaangetast laat.

Benieuwd naar wat het noorden van Thailand dan zo bijzonder maakt? Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet om de volgende keer juist naar het noorden van Thailand te gaan.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 149 reizen naar Thailand

1. In het noorden is letterlijk álles goedkoper

In het zuiden hop je middels een (speed)boot van eiland naar eiland en in Bangkok rijd je in een tuk tuk de stad door, maar dit is natuurlijk verre van gratis. In het noorden huur je daarentegen voor nog geen vijf euro een eigen scooter, waarmee je op eigen houtje door de bergen reist.

Onderweg stop je bij de leukste en meest willekeurige streetfood restaurantjes, waar je voor slechts enkele euro's de hele tafel vol laat zetten met verschillende gerechten. Terwijl je van een heuse smaaksensatie geniet, maakt de rekening achteraf deze hele ervaring nóg beter!

2. Minder toeristisch dan het zuiden

Een vanzelfsprekende reden, maar zeker niet minder belangrijk. In het noorden kom je nu eenmaal veel minder toeristen tegen, omdat deze al aan het strand liggen in het zuiden van het land. Natuurlijk vind je in Chiang Mai en Pai ook veel westerse mensen, maar door de uitgestrekte omgeving in te trekken ontsnap je hier al gauw aan.

Geniet in de bergen van Chiang Rai optimaal van de natuur, door met een scooter de omgeving te verkennen en te stoppen waar je maar wil. Je beleeft de mooiste uitzichten zonder dat je met twintig andere fotograferende toeristen om je heen staat. Heerlijk!

3. De authentieke en vriendelijke mensen

In het zuiden van het land is de bevolking volledig op het toerisme ingesteld en krijg je iedere dag wel een Thaise massage of een tuk tuk aangeboden. Heb je hier geen zin in? Ervaar dan de authentieke cultuur van Thailand door langs te gaan bij een van de vele geïsoleerde bergstammen in het noorden van het land, die niet ambiëren om van hun woonplaats een toeristische trekpleister te maken.

Wil je graag de bekende Karen, ook wel de Longnecks genoemd, bezoeken? Doe van tevoren wel even research naar de soort stam die je bezoekt. Deze ontmoetingen gebeuren namelijk niet altijd op een natuurlijke manier en sommige stammen zijn volledig afhankelijk geworden van het toerisme. Probeer deze stammen te vermijden om zo de authenticiteit van de stam te bewaren.

Ben jij door deze redenen overtuigd om Noord-Thailand te bezoeken? Ontdek dan hier de beste reizen!

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors