Kai Pad Med Ma Muang

Kai Pad Med Ma Muang

door Getaway Travel

Dit klassieke Thaise recept is een favoriet van het gezin van de Thaise Sunee van Driel. Het is een combinatie van een zoetzure saus met stukjes kip én cashewnoten.

Ingrediënten

2 handjes cashewnoten
200 gram kipfilet
Stoplichtpaprika
2 lente-uien
Een halve ui
200 gram suiker
100 gram water
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel azijn
1 eetlepel vissaus
1 rode peper
3 theelepels zwarte dikke soyasaus
Tapiocameel (om de kipstukjes mee te bedekken)
Gedroogde chilipoeder (optioneel)

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 237 reizen naar Thailand

De saus

Meng de suiker, water, azijn en soyasaus met elkaar in een pan totdat het kookt en laat het dik worden (zoals stroop). Hak een rode peper fijn en voeg dit met de vissaus toe aan de saus. Als de saus wat zoet is van smaak is die goed. 

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes, paneer het in de tapicoameel en frituur de kipstukjes in olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de kipstukjes afkoelen. Snijd de halve ui, lente-ui en paprika in stukjes. Verwarm de saus en voeg de gesneden ui en paprika toe in de saus. Roer totdat de groentes gemengd zijn met de saus. Meng vervolgens ook de kipstukjes in de saus, zorg er wel voor dat het vuur laag staat en de kipstukjes goed warm zijn. Voeg tot slot de cashewnoten en gesneden lente-ui toe. En roer dit tot een geheel.

Dit gerecht serveer je met witte rijst.

Like deze pagina

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors