Pad Thai

Pad Thai

door Getaway Travel

Met veel plezier maakt de Thaise Sunee van Driel dit gerecht klaar voor haar gasten. Dit gerecht wordt beschouwd als één van haar specialiteiten.

Ingrediënten

100 gram gedroogde rijstnoedels
2 eieren
200 gram taugé
100 gram gebakken uien 
Halve bos lente-ui
Een handje gemalen ongezouten pinda’s
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels azijn
Olie om in te bakken
Gedroogde chilipoeder (optioneel)
Chilisaus (optioneel)

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 159 reizen naar Thailand

Bereiding

Leg de rijstnoedels in het water en week ze hierin. Snijd de lente-ui in stukken. Klop de eieren en bak ze net als een omelet. Snijd de ei vervolgens in stukken in de pan. Voeg de rijstnoedels toe aan de pan. Roer totdat het zacht wordt, voeg eventueel wat water bij om de noedels zachter te maken. Voeg de suiker, azijn, vissaus en gebakken uien toe (eventueel meer gebakken ui naar smaak) en eventueel de chilisaus. Roer totdat alles gemengd is. Tot slot voeg je de pinda’s, lente-ui en taugé toe en roer dit nogmaals voorzichtig door elkaar.

Garneer het bord met een gebakken omelet bovenop. Je kan eventueel kip, garnaal of tofu toevoegen aan het gerecht.

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors