Top 5 activiteiten in de Thaise natuur

Top 5 activiteiten in de Thaise natuur

door Priscilla Nooijen

Het land van de glimlach staat niet alleen garant voor imposante tempels, Boeddhabeelden en pittige gerechten, maar heeft ook een onbedorven natuur waar je u tegen zegt. In zowel het noorden als het zuiden van Thailand vind je uitgestrekte jungles en oerwouden waar wildleven zich schuilhoudt.

Je fotografeert schreeuwende gibbons, spot de legendarische Great Hornbill, bewondert prachtige koraalriffen in de helderblauwe zee en fietst langs beboste bergen.

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 151 reizen naar Thailand

Ga je mee de natuur in? Wij hebben dé vijf activiteiten voor in de natuur van Thailand op 'n rij gezet!

5. Vogels spotten

Hoewel de natuurparken in Thailand vol zitten met olifanten, apen en tijgers, kom je deze niet altijd tegen. Wat je er wel in overvloed vindt, zijn vogels. Alleen al in het Khao Yai National Park wonen maar liefst 320 soorten. Eentje die je hoogstwaarschijnlijk vaker tegenkomt is de indrukwekkende Great Hornbill. Deze vogel kan tot wel vijftig jaar oud en 1,3 meter lang worden en is erg geliefd om zijn gekleurde uiterlijk.

Een ander paradijs voor vogelaars is het Doi Inthanon National Park in Chiang Mai. Vooral in de broedperiode van februari tot en met maart halen zij hier hun hart op. Voor een kleine tweehonderd baht heb je toegang tot het park en kun je er vogels spotten tot je erbij neervalt.

4. Trektocht

Gibbons, vogels en olifanten spotten, doe je het beste tijdens een wandeltocht door één van de vele natuurparken. In het Khao Yai National Park vind je al een aangelegde route van wel vijftig kilometer lang, compleet voorzien van handige bewegwijzering. Je boekt hier een één- of tweedaagse jungletrekking door het park en laat je meevoeren langs de mooiste watervallen van het park.

Wie westerse toeristen liever vermijdt, trekt naar het afgelegen Phu Hin Rong Kla National Park. Deze jungle wordt voornamelijk bezocht door Thaise toeristen en zit vol rotsformaties, diepe kloven en bizarre rotspaddenstoelen.

3. Boottocht

Geef je benen even rust en verken de groene omgeving van Thailand per boot. Maak bijvoorbeeld een drie uur durende boottocht in het Khao Sam Roi Yot National Park. Deze rit start bij de populaire Tham Praya Nakhon grotten en brengt je naar het zuidelijk gelegen Tham Sui, waar je een pikdonkere kalksteengrot vol versteende watervallen en stalagmieten wacht.

Er zelf met een bootje op uit gaan, kan ook. Naast de Wat Khao Daeng worden boten verhuurd, waarmee je een één uur durende cruise over het Khao Daeng kanaal maakt. Steek je liever de handen uit de mouwen? Ga dan in een kajak het water op. Deze huur je op het strand bij Horizon.

2. Mountainbiken

Het klinkt misschien gek, maar ook de Thaise jungle kun je gewoon per mountainbike verkennen. Het Khao Yai National Park is een plek dat zich hier uitermate goed voor leent. Echte fietsers die aan wat meer uitdaging toe zijn laten zich echter niet beperken tot de natuurparken van het land.

In het noordwesten van Thailand vind je de beroemde Mae Hong Son Loop. Dit is een zeshonderd kilometer lange route die start in Chiang Mai en langs Mae Hong Son gaat om vervolgens weer in Chiang Mai te eindigen. Velen berijden de route per motor, maar nog leuker is om de weg per fiets af te leggen. Vergeet je camera niet, want de route staat garant voor scenische uitzichten over beboste bergen en watervallen.

1. Duiken en snorkelen

Met een gouden kustlijn vol paradijselijke eilanden is Thailand een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Om goedkoop je duikbrevet te halen, ben je op schildpadeiland Koh Tao op het juiste adres. Hier bewonder je niet alleen prachtige koraalformaties, maar is de kans ook groot dat je zomaar een walvishaai tegen het lijf zwemt.

Wie het water liever deelt met een dolfijn of pijlstaartrog gaat duiken in het Tarutao National Marine Park. De beste duikgebieden liggen hier rond de eilandjes ten westen van Ko Tarutao, zoals Ko Klang en Ko Rawi. Breng je de middag liever snorkelend door? Voor zo'n vijftig baht per dag huur je op Ko Adang of Pak Bara snorkeluitrusting.

Wil jij deze activiteiten zelf ondernemen in de Thaise natuur? Bekijk hier alle rondreizen naar Thailand!

Fotocredit: Alexis Gravel

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors