Doi Inthanon National Park
Like ons op Facebook

Doi Inthanon National Park

door Getaway Travel

In het hoge noorden, nabij Chiang Mai en in het grensgebied met Myanmar, ligt een prachtig nationaal park, genaamd 'Doi Inthanon'. Dit is de naam van Thailands hoogste berg, waar omheen dit natuurgebied is gesitueerd (de berg is eigenlijk het park).

De bijna 2600 meter hoge top is te bereiken per bus. Onderweg passeer je adembenemende vergezichten van valleien met rijstvelden en kleine bergdorpjes met hun vriendelijke bergbewoners. Voor vervoer naar het gebied, moet je op het busstation van Chiang Mai zijn.

Vogels spotten

Het gekletter van de Mae Ya waterval is een hoogtepunt, evenals de vele vogelsoorten die hier rondzwermen. Vogelaars die in februari of maart in Noord-Thailand vertoeven mogen de Doi Inthanon zeker niet mislopen. Dat is de broedperiode en je kunt de meeste vogels spotten. Ook de twee 'recentelijk' gebouwde tempels op de top mag je niet missen. Deze tempels zijn in 1988 gebouwd ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de vorst.

Op de top wordt de as van de laatste Thaise soevereine vorst bewaard die aan het eind van de negentiende eeuw overleed. Jaarlijks trekt deze plek vele bezoekers. De Inthanon is behalve een toeristentrekpleister ook een pelgrimsoord. Het heeft de naam 'koninklijke berg' terecht verdiend.

Like deze pagina

Reizen Chiang Mai

Foto's & video's Doi Inthanon National Park

Meer Doi Inthanon National Park

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors