Khao San Road
8,0
8,0 Algemene ervaring
7,0 Interessant
9,0 Prijs-kwaliteit

Khao San Road

door Getaway Travel

Ben je in Bangkok dan zul je zeker een of meerdere keren uitkomen op dé backpackersstraat van Thailand, of wellicht zelfs heel Azië: Khao San Road. Hier vind je goedkope accommodatie, restaurants, internet cafés, bars, clubs, reisbureaus en een hoop winkels en marktstalletjes om je kleding- en illegale cdvoorraad aan te vullen.

Pad thai en cocktails

De eetstalletjes op straat serveren noodlesoep en pad thai voor nog geen veertig baht. Goedkope cocktails bestel je bij Volkswagenbusjes die zijn omgetoverd tot rijdende bars. Hier leeft het van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Het is de plek waar veel tourbussen aankomen en vertrekken naar een volgende bestemming. Hoewel het een enorm commerciële bedoening is en weinig authentiek Thais, is het toch een prima plek om medereizigers te ontmoeten en je voor te bereiden op de rest van je reis.

ZELF NAAR Bangkok?

Bekijk alle 127 reizen naar Bangkok

Khao San Road ligt op het Rattanakosin eiland in het historische centrum van Bangkok. Hier ben je in de buurt van attracties als de Grand Palace, Chinatown en de rivier de Chao Phraya. Let op: als je direct aan de Khao San Road logeert, zul je door het lawaai 's nachts niet echt relaxed slapen. Maar loop een steegje in en je komt een stuk meer rustig gelegen hostels en hotels tegen.

En wil je echt authentiek je biertje of cocktail drinken, loop dan naar het eind van de Khao San Road (richting Thanon Chakraphong). Daar heb een Shell benzinepomp die 's avonds tot restaurant-bar wordt omgebouwd. Met een drankje in je hand en een kaarsje op tafel, is het er nog gezellig ook!

Reizen Bangkok

Reviews Khao San Road

Fantastische sfeer! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 10 augustus 2016

Khao San Road is toeristengekte op z'n Bangkoks. De wandelende mensenmassa wordt hier opgesplitst door tuk-tuk's, taxi's, foodtrucks en op hol geslagen verkopers. Ik heb van deze straat bijna anderhalve week mijn thuis gemaakt en ik vond het geweldig. De gezelligheid spat eraf: blije toeristen en leuke bars die zich 's avonds uitbreiden op straat. Parallel aan Khao San loopt een straat met knus verlichtte eettentjes en massagesalons. Je vindt geen sfeervollere basis vanaf waar je Bangkok kunt verkennen.

8,0
8 Algemene ervaring
7 Interessant
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Khao San Road

  • Sfeervol
  • Centraal

Minpunten Khao San Road

  • Toeristisch
Ultieme tip: Voor de budgetreizigers: het Charoendee Boutique Hotel is een spotgoedkope verblijfplaats midden op Khao San Road.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors