Chinatown Bangkok

Chinatown Bangkok

door Getaway Travel

Chinatown is een van de oudste wijken van Bangkok en ontstond rond 1782 toen Chinese arbeiders hier kun geluk zochten. Het is een van de meest vermoeiende én spannende gedeeltes van de stad. Het is er enorm druk en de steegjes zijn smal, overal rijden auto's, brommers en tuk-tuk's, die zorgen voor veel lawaai en stank. Maar kijk, luister en proef hier doorheen en je ontwaart een bijzonder levendige buurt.

Deze wijk, die zich centreert rond de straat Thanon Yaowarat, is een wirwar van straatjes, met honderden winkeltjes met hier en daar een tempel(tje). Het lijkt wel een grote markt waar je voor zowel exotische vissen, haaraccessoires, babykleding, sieraden, kleding als wierook terecht kunt. Golddiggers kunnen hier hun slag slaan, want er zijn heel veel winkels met gouden sieraden. Hele straten zijn gewijd aan één soort product.

ZELF NAAR Bangkok?

Bekijk alle 127 reizen naar Bangkok

Ga je trouwen? Dan kun je hier terecht in een lange rij winkels met enkel en alleen bruiloftsartikelen. Alleen misschien niet helemaal jouw smaak...

Massief gouden Boeddha

Mis de Wat Traimit niet. In deze tempel, bij de grote Chinese poort aan de oostkant van Chinatown, vind je namelijk 's werelds grootste Boeddhabeeld van massief goud. Deze is maar liefst drie meter hoog. Lange tijd had men geen idee dat men met een van de meest waardevolle beelden te maken had. Het was namelijk omhuld met gips.

Toen dit boeddhabeeld in 1955 werd verhuisd brak er per ongeluk een stukje van af en kwam het goud tevoorschijn. Waarschijnlijk heeft men destijds het beeld met gips verhuld toen het land werd veroverd door de Birmezen, zodat zij de waarde niet zouden ontdekken.

Reizen Bangkok

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors