Fietsen door Bangkok

Fietsen door Bangkok

door Getaway Travel

Fietsen door Bangkok?! In de stinkende smog tussen alle auto's, vrachtwagens, tuk-tuks en ander verkeer door? Jawel, dat kan! Tegenwoordig worden er steeds meer fietstochten aangeboden waarmee je niet alleen door de Thaise hectiek slingert, maar vooral de rustige, groene gedeeltes van Bangkok verkent. Deze miljoenenstad kent wel degelijk plekken vol bloemen, planten, bomen, vogels en vlinders, waar je niet door een tuk-tuk van je sokken wordt gereden.

Kleuren en geuren

Je krijgt aan het begin van je tocht drie aanwijzingen: fiets strak achter elkaar, praat zo min mogelijk, kijk, ruik, hoor en voel de stad en bovenal, geniet! Je begint bijvoorbeeld in Chinatown en rijdt de smalle straatjes in langs kleine winkeltjes, kraampjes en eetstalletjes en het leven op straat. Soms lijkt het alsof je dwars door een woonkamer rijdt. Je fietst af en toe door gangetjes die slechts tachtig centimeter breed zijn! De kleuren en geuren van eten en kruiden, wierook uit tempels en olie uit garages zijn overweldigend.

ZELF NAAR Bangkok?

Bekijk alle 117 reizen naar Bangkok

Krottenwijken en villa's

Dan steek je de Chao Phraya rivier over en lijkt het alsof je op het platteland bent beland. Hier komen nog nauwelijks toeristen en je maakt kennis met de gewone Thai. Je fietst door krottenwijken waar het leven zich buiten afspeelt. Het krioelt van de mensen en allerlei soorten dieren. Besef van het grote verschil tussen arm en rijk krijg je wanneer je vervolgens langs weelderige villa's rijdt waar de rijke Thai wonen.

Grote Groene Overkant

Maar dan kom je in Phra Pradaeng, dat de Grote Groene Overkant betekent. Over smalle fietspaden fiets je in totale rust. Omgeven door palmbomen, mangobomen, huizenhoge bamboestruiken en bananenbomen. Een watertaxi vervoert je naar de groene long van Bangkok: Phra Pradaeng. Dit is een vrij onbekend 'stilte-eiland' midden in de hectisch miljoenenstad. Hier fiets je door weelderig groen voordat je weer met de watertaxi terug naar het centrum van Bangkok wordt gevaren.

Reizen Bangkok

Foto's & video's Fietsen door Bangkok

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors