Wat Pho

Wat Pho

door Getaway Travel

Heb je een beetje genoeg van het nogal opgepoetste Grand Palace? Ga dan naar de nabijgelegen Wat Pho. Dit is de oudste tempel van Bangkok en één van de mooiste van het land. Het is een mooi onderhouden tempelcomplex uit de zestiende eeuw, wat minder glitzy dan buurman Grand Palace. Al ligt hier wel het allergrootste gouden beeld van het land: de Reclining Buddha. Dit boeddhabeeld beeldt zijn toestand uit vlak voor het 'nirvana', de dood van Boeddha.

Deze gigantische, liggende Boeddha is maar liefst 46 meter lang en vijftien meter hoog en helemaal met bladgoud bedekt. Let op de enorme voeten. De zolen zijn namelijk van symbolische afbeeldingen van voorspoed, in parelmoer, voorzien. Ondanks de vele toeristen is het beeld enorm indrukwekkend. Niet alleen vanwege de gigantische afmetingen maar ook door gelaatsuitdrukking die een weldadige rust uitdrukt. Let ook op de schitterende afbeeldingen op de muren van de tempel.

ZELF NAAR Wat Pho?

Bekijk alle 36 reizen naar Wat Pho

Op het tempelterrein zijn er verder vele paviljoens, kapelletjes en chedi's waarin relikwieën worden bewaard. En alles is geweldig mooi versierd. Verder kun je hier naar de oudste school van Thailand. En je kunt hier een traditionele Thaise massage nemen. Tegenwoordig is de beroemde massageschool net buiten het complex gevestigd maar nog steeds open voor een typisch Thaise massage.

Reizen Wat Pho

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors