Duiken bij Koh Tao Jouw vakantie naar Azië begint hier!
8,0
8,0 Algemene ervaring
8,0 Leuk en mooi
8,0 Prijs-kwaliteit

Duiken bij Koh Tao

door Getaway Travel

Koh Tao behoort samen met zijn andere 'eilandbroertjes' Koh Phangan en Koh Samui tot de zuidelijke eilanden van Thailand en daarmee tot een van de meest paradijselijke van het land. Op Koh Phangan wordt gefeest, op Koh Samui gechilled en op Koh Tao gedoken!

Het eiland heeft ideale duikomstandigheden en 'op elke hoek van de straat' vind je wel een goede duikschool. Op de 21 vierkante kilometer die het eiland meet zijn al ruim veertig PADI duikscholen te vinden. Beginners kunnen in vier dagen hun brevet halen. Na een aantal proefduiken in het zwembad kun je meteen het avontuur gaan opzoeken in de oceaan.

ZELF NAAR Koh Tao?

Bekijk alle 25 reizen naar Koh Tao

Walvishaaien

De wateren rond Koh Tao zijn 'hier en daar' soms wat overbevolkt, vanwege het populaire duikkarakter van het eiland. Dit neemt niet weg dat je hier prachtige koraalformaties en onderwaterfauna kunt bewonderen. En, als je heel veel geluk hebt, misschien een walvishaai! Bij Koh Tao is deze kans relatief groot. De dieren zwemmen van maart tot mei en september tot eind oktober in de wateren rond het eiland.

De vriendelijke reus zwemt rustig tussen de duikers. Soms laat hij de luchtbellen zelfs kriebelen op zijn buik. Hij heeft geen enkele haast en vermaakt de duikers met zijn aanwezigheid. Het beest kan wel tien meter lang worden en bereikt een leeftijd tussen de zeventig en tachtig jaar oud. Hoewel de grootte je misschien laat schrikken, hoef je niet bang te zijn. Hij eet namelijk alleen maar plankton.

Uitgaan op Koh Tao

Het zicht onder water is op de meeste plaatsen goed. Bekende duikspots langs de kust van Koh Tao zijn White Rock, Green Rock en Shark Island.

'Tao' betekent 'turtle'. Deze naam is gekozen vanwege de vorm van het eiland, die veel weg heeft van een schildpad. Naast de vele duiklocaties kan er ook uitstekend worden gefeest op het eiland. Sfeervolle beachbars liggen langs de landstrook en bezorgen je een mooie avond dansen, op blote voeten in het zand. Koh Tao is per veerboot te bereiken vanaf Surat Thani op het vasteland. Tussen Koh Phangan en Koh Samui kan ook per speedboot worden gevaren.

Nog energie over na het duiken? Ga dan 's middags naar de paintball-shop bij de haven en laat je per jeep vervoeren naar Koh Tao's 'achterland' voor een avontuurlijk potje paintballen!

Reizen Koh Tao

Reviews Duiken bij Koh Tao

Sairee Cottage Diving (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Arianne Graafland op 12 juli 2017

Mijn eerste duikervaring was op Koh Tao met Sairee Cottage Diving. Met een volgepakt schema voor een 3-weekse reis hebben we alles om gegooid om na de open water diver course de advanced course er achteraan te plakken. Zo'n geweldige ervaring was het!
In kleine groepen wordt er les gegeven, Lionel was onze instructeur en ik heb mij tijdens de cursus niet één keer onveilig of gestresst gevoeld terwijl ik van te voren het toch best spannend vond. Erg veel geduld heeft die man! Daarnaast... heeft Sairee Cottage ook oog voor de natuur en geven je les in hoe je om kunt gaan met de natuur onderwater en hoe je het natuurlijke habitat van de vissen e.d. zo min mogelijk verstoord. Al met al, een geweldige ervaring en als ik een geldboom had was ik zo terug gegaan naar Sairee Cottage

8,0
8 Algemene ervaring
8 Leuk en mooi
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Duiken bij Koh Tao

  • Betaalbaar
  • Fijne vibe
  • Voor duikers van alles niveaus

Minpunten Duiken bij Koh Tao

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Neem de tijd om een goede duikschool uit te zoeken en plan de trip naar Koh Tao ruimin voor als jenet zo enthousiast wordt als wij en er een tweede cursus er achteraan wil plakken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors