Ang Thong Marine National Park
8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Mooi
9,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife

Ang Thong Marine National Park

door Getaway Travel

Heb jij je altijd afgevraagd waar inspiratie is opgedaan voor de film 'The Beach' met Leonardo Di Caprio? Begeef je dan naar de archipel en de omliggende wateren die het Ang Thong Marine National Park vormen. Hier vind je in onontdekte kalkstenen afgronden, dichte oerwouden en weggestopte grotten en meren ongetwijfeld het antwoord.

In de Golf van Thailand ligt zo'n dertig kilometer ten noordwesten van Koh Samui het Ang Thong Marine National Park. Een bezoek aan Ang Thong is veruit de meest populaire activiteit om vanaf Koh Samui te ondernemen. In dit beschermde gebied, dat zo'n honderd vierkante kilometer beslaat, vind je volop inheemse flora en fauna. Ang Thong biedt dan ook spectaculaire uitzichten op natuurlijke schoonheid zo ver het oog reikt.

ZELF NAAR Koh Samui?

Bekijk alle 40 reizen naar Koh Samui

Gouden kom

Ang Thong betekent letterlijk gouden kom, wat verwijst naar de zee die het eiland omringd en vol makreel zit. Hoewel de onderwaterwereld niet zo uitbundig is als rondom Koh Tao, valt ook in de water van Ang Thong nog voldoende te bewonderen. Hier zwem je tussen vissen in alle kleuren van de regenboog, waaronder vlinder-, engel- en papegaaivissen. Dieper onder je zwemmen zee-egels en -schildpadden. Bovendien is de verfrissing die een duik in één van de prachtige baaien biedt op zich al de moeite waard.

Behalve onder water vind je ook op het droge volop flora en fauna. De eilanden zijn bedekt met dichte bossen. In de dichte begroeiing verschuilen zich brillangoeren, makaken, leguanen en pythons. Ook bewonen maarliefst 54 verschillende soorten vogels, waaronder kleine reigers, oeverlopers en de grote beo die iets wegheeft van een gekleurde spreeuw, Ang Thong. Ook voor vogelliefhebbers vormt Ang Thong dus een paradijs.

Bewoond eiland

De veertig bounty eilandjes die het Ang Thong Marine National Park beslaat zijn onbewoond op één na: Koh Paluay. Dit eiland wordt bewoond door zeezigeuners die nog leven van de visvangst. Waar buureiland Koh Samui in de afgelopen dertig jaar flink is gemoderniseerd onder invloed van de toeristenindustrie heeft op Koh Paluay de tijd stilgestaan. Dankzij de onontwikkeldheid van dit lastig bereikbare eiland is de natuurlijke charme van Koh Paluay goed bewaard gebleven.

Moeder eiland

Een ander interessant eiland is Ko Mae Ko, ofwel 'het moedereiland'. Tijdens je ontdekkingstocht in Ang Thong mag een bezoek aan dit eiland zeker niet ontbreken. Ko Mae Ko is beroemd om haar smaragdkleurige meer, Talay Nai, in het centrum van het eiland. Wellicht ken je dit meer als 'The Blue Lagoon' uit de film 'The Beach' met Leonardo Di Caprio. Talay Nai heeft een rijke biodiversiteit en wordt omringd door kalkstenen kliffen.

Het bewonderen van dit juweeltje vereist een kleine klim. Maak je hierover echter geen zorgen: de route naar boven door dicht regenwoud en nauwe ravijnen is even indrukwekkend als het meer zelf. Als je na het bewonderen van het meer nog even verder klimt bereik je de top van Ko Mae Ko. De laatste stappen omhoog wegen het zwaarst, maar eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over de omringende eilanden.

Daar wil ik heen

Ang Thong is zo'n dertig kilometer van Koh Samui verwijderd en goed per boot bereikbaar. Toegang tot dit nationale park kost volwassenen zo'n vijf euro. Kinderen betreden Ang Thong voor de helft van de prijs. Breng bij een bezoek aan Ang Thong stevige schoenen, een zonnehoed en voldoende zonnebrand en water mee.

De beste tijd om Ang Thong Marine National Park te bezoeken is tussen maart en oktober, wanneer het zeewater kalm is. In de maanden van november tot en met januari wordt het park soms gesloten vanwege stormachtig weer.

Reizen Koh Samui

Reviews Ang Thong Marine National Park

Koh samui dagtrip advies! (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Ard Clerkx op 12 november 2017

Ang Thong Marine National Park was een van de highlights in Thailand. Prachtige snorkelplekken, ongerepte natuur, het heldere water. Het is gewoonweg een prachtige omgeving. Ik ga nooit 2x naar dezelfde plek, maar zou dat bij deze zeker wel doen!

Pluspunten Ang Thong Marine National Park

 • natuur
 • snorkelen
 • bergen
 • blauwe water
 • filmset

Minpunten Ang Thong Marine National Park

 • berikbaarheid alleen per boot
Ultieme tip: Zoek een goed beoordeelde organisatie en ga er een dag naar toe! Je krijgt er geen spijt van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik was hier op reis met de organisatie G Adventures (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Britt Fabienne op 10 december 2016

Toen ik dit eiland voor het eerst zag was ik opslag verliefd, zo mooi. Groenblauwe zee, groene palmbomen, kortom, echt een prachtig eiland. Zeker een aanrader!
En ook belangrijk om de hike te doen van veertig meter hoog, daar heb je het mooiste uitzicht.

Ultieme tip: Doe de hike van veertig meter hoog, daar maak je de mooiste foto's!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongelofelijk blauw water (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Lesley Tapessur op 23 augustus 2016

We werden 's ochtends vroeg (natuurlijk net iets later dan afgesproken) opgehaald bij ons hotel en met een jeep naar de pier gebracht. Daar namen we de 'normale' boot naar het Ang Thong Marine National Park. Het was ook mogelijk om een speedboot te nemen, maar het leek ons absoluut niet erg om iets langzamer, relaxter en met minder herrie te varen.

Na een poosje varen over donkerblauwe golven leek het water ineens van kleur te veranderen en hadden we onze bestemming bereikt! Met groen begroeide grijze rotsen torenden hoog boven het onmogelijk blauwe water uit. Ik had nog nooit zoiets gezien!

In de buurt van een van die rotseilandjes namen we even pauze en mochten we zwemmen of snorkelen. Er sprongen een paar mensen van het (vrij hoge) dak van de boot af, dus dat heb ik natuurlijk ook even gedaan. Zenuwen inslikken en van onderen!

Daarna hebben we een stuk om het eiland heen gekajakt. Als je denkt dat die rotsen van ver groot zijn, moet je eens wachten tot je er vlak onder ligt! Tijdens de tocht hebben we ook door een paar grotten gepeddeld. Echt geweldig (en verkoelend) om deze te zien.

Na het kajakken zijn we verder gevaren naar het eiland Koh Mae. Op het eerste gezicht lijkt dit eiland niet heel bijzonder, maar na een flinke klim (een honderdtal traptreden) snap je waarom het eiland zo populair is. Ingesloten tussen hoge rotsen ligt een smaragdgroen meer! Het is niet toegestaan om hier te zwemmen, maar het ziet er echt schitterend uit.

Op een ander eiland kregen we even de tijd om heerlijk te relaxen. Hier konden we ook zwemmen, snorkelen of, als je daar nog de puf voor had, een steile wandeling naar naar een hoger gelegen uitzichtpunt maken.

Toen was de dag alweer voorbij en gingen we terug naar Koh Samui. Geen seconde te vroeg, want we zagen in de verte al donkere wolken aankomen. Binnen 10 minuten veranderde het weer van warm en zonnig naar grijs en stormachtig. Het maakte mij allemaal niets meer uit, mijn dag kon toch niet meer stuk!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Ang Thong Marine National Park

 • Betaalbaar
 • Ontzettend mooi

Minpunten Ang Thong Marine National Park

 • Druk
 • Lunch was niet geweldig
Ultieme tip: Wij hebben het zelf niet gedaan, maar we hadden gehoord dat het geweldig is om in het park te overnachten. Je kunt een huisje huren of in een tent kamperen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors