Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Koh Tao

8,1
8,3 Algemene ervaring
8,2 Locals
8,1 Interessant
8,3 Natuur
8,3 Stranden
7,5 Wildlife
8,2 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 23
  • Aantal waarderingen: 11

Geweldig eiland (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Nadine Bier op 12 december 2016

Een echte aanrader. Hou je van duiken, dan ben je hier op het goede adres. Wij vinden dit het mooiste eiland van Thailand. De zee is hier het mooiste. Ook kan je hier goed uitgaan, heerlijk met je voetjes in het zand genieten van de muziek, bier en alle andere backpackers.

Pluspunten Koh Tao

  • leuk barretjes

Minpunten Koh Tao

  • zijn er niet
Ultieme tip: Als je wil gaan duiken, doe het op Koh Tao.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Goedkoop duiken! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Voor reuzenmanta's en walvishaaien moet je bij de westelijke eilanden zijn; naar Koh Tao ga je alleen om goedkoop je duikbrevet te halen. Héél goedkoop. Ik heb ongeveer honderdvijftig euro betaald voor m'n Advanced-brevet! En de kwaliteit van de lessen en duikspullen was hartstikke goed. De duikomgeving zelf vond ik iets minder interessant, maar dat komt misschien ook omdat ik al op veel plekken heb gedoken. Hier heb ik voornamelijk koraal, scholen barracuda's en lion fish gezien.

Verder is er op het eiland niet bijzonder veel te doen. Je kan je vermaken bij een groot aantal restaurantjes, souvenirshops en strandtenten in het gezellige centrum. En een keer in de zoveel dagen wordt er een grote Pub Crawl gehouden die het hele eiland over gaat. Voor een paar dagen is het heel leuk, maar ik zou hier zeker niet blijven hangen en nog wat andere eilanden afgaan!

7,7
7 Algemene ervaring
8 Locals
7 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Tao

  • Goedkoop duiken
Ultieme tip: Boek een boottocht naar Sail Rock! Dit is een rots middenin de zee waar je de mooiste duiken maakt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Duiken op Koh Tao (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Erik Smits op 13 mei 2016

Voor wie graag gaat duiken is Koh Tao een topbestemming. Het kleine eiland heeft een grote variatie aan duikspots en is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde duikers. Dichtbij het eiland is het water relatief ondiep met weinig stroming. Ideaal voor wie nog weinig duikervaring heeft. Ga mee naar "Japanese Gardens" of "Twins" waar prachtige riffen bevolkt worden door kleurrijke vissen. Of duik af naar de "HTMS Sattakut", het wrak van een voormalig Thais marineschip. Hier zwem je over het dek tussen grote scholen vissen en zoek je onder de boeg naar grote roggen.
Hoewel Koh Tao leuke duiklocaties heeft kan het voor de gevorderde duiker (afhankelijke van je eerdere ervaring) misschien niet de meest indrukwekkende plek zijn. Toch heeft Koh Tao ook voor gevorderde duikers wat leuke plekken zoals "Chumphon Pinnacles" of "Southwest Pinnacle". In het 30 meter diepe water vind je grote opgaande rotsformaties begroeid met enorme velden anemonen. De vissen zijn hier minder kleurrijk dan rond de riffen, maar zeker zo indrukwekkend. Tussen de rotsen hangen giant groupers van meer dan 1 meter lang en in het open water rond de rotsen zwemmen grote scholen barracuda. Met een beetje geluk kom je er zeeschildpadden tegen. Wie weet ben je een van de gelukkige duikers die er een walvishaai tegenkomt.
Voor wie niet gaat duiken zijn verschillende riffen ook vanaf het strand met snorkel en duikbril te bezoeken. Het eiland heeft verschillende schitterende baaien waar je leuk kan snorkelen. Wie het aandurft huurt een scootertje en rijd zelf langs de verschillende baaien. Ben wel heel voorzichtig, de weg zit vol met gaten. Voor de beste baaien ga je naar de westkust. Lastiger te bereiken, maar vele malen rustiger.
Na een dag vol prachtige duiken ga je 's avonds heerlijk chillen in één van de barretjes langs Sairee Beach. Onder een palmboom, je voeten in het zand en een koude cocktail in de hand kijken hoe de zon langzaam in de zee zakt. Kan het nog beter?

7,4
8 Algemene ervaring
7 Locals
8 Interessant
7 Natuur
7 Stranden
7 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Koh Tao

  • Betaalbaar duiken
  • geschikt voor zowel beginnende als gevorderde duikers
  • prachtige baaien
  • gevarieerde duiklocaties

Minpunten Koh Tao

  • relatief lastig te bereiken
Ultieme tip: Een aanrader is Roctopus Dive (www.roctopusdive.com). Een relaxte crew, goed materiaal en kleine groepen. Roctopus regelt waar gewenst alles dat nodig is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Koh Tao

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors