4x Chang in Thailand

4x Chang in Thailand

door Kristianne Lie Kwie

Wanneer je rondreist in Thailand zul je regelmatig het woord ‘chang’ tegenkomen. Ik durf zelfs te zeggen dat je niet in Thailand rond kan reizen, zonder minimaal twee keer chang te zien. De meeste mensen kunnen zelfs drie keer afvinken en mensen die wat langer rondreizen of de iets minder populaire routes kiezen zitten op vier keer chang… Hoe dan?

Chang = Olifant

ZELF NAAR Thailand?

Bekijk alle 158 reizen naar Thailand

De Thaise naam voor Olifant is chang. Wanneer je in Thailand aan het reizen bent is de kans groot dat je olifanten (al dan niet in het wild) kunt spotten! Helaas komt het nog vaak voor dat deze imposante dieren als attractie worden gebruikt. Gelukkig kom je ook olifanten ‘in het wild’ tegen of bij olifantenreservaten en opvangcentra. Ik ga je niet vertellen wat je wel en niet moet doen, want ik durf niet te garanderen dat al deze reservaten of opvangcentra volledig diervriendelijk zijn, maar misschien wel goed om je er bewust van te zijn. Ik vond ze ook prachtig van een afstandje!

Chang beer

Hoe heerlijk is het af en toe om bij het eten of aan het strand een lekker biertje te drinken. Wie in Thailand op het strand of in een bar een lekker biertje bestelt, kan vaak kiezen uit Chang of Lion. Chang beer is een echte lokale pilsener uit Thailand (Lion komt bijvoorbeeld uit ‘buurland’ Sri Lanka). Naast de lotusbloem is ook de olifant een nationaal symbool van Thailand. Deze zie je dan ook terug op het etiket. Ik ben geen ultieme bier-fijnproever, maar vond het wel lekker zo, een koud biertje aan het strand van Thailand!

Chiang Mai 

Een van mijn favoriete plekken in Thailand en zelfs steden in de wereld is Chiang Mai! Het is een redelijk grote stad, maar zo ontzettend veel minder chaotisch of vies dan Bangkok (als je het mij vraagt). Deze stad in het noorden van Thailand heeft een heerlijke sfeer en er is van álles te zien en te doen. Ik heb een dagje een fiets gehuurd om zo langs allerlei highlights (veel tempels) te fietsen. De Sunday Market is ook een bezoekje waard. Op deze  drukke en gezellige markt kun je allerlei snuisterijen, kleding, sieraden, zeepjes en street food kopen. Nadat je lekker hebt gegeten, kun je de avond in Chiang Mai prima afsluiten in een discotheek of bar. 

Ik had het geluk om met het lantaarnfestival (Yi Peng) in Chiang Mai te zijn. Dit betekent dat ze in de stad op diverse plekken massaal wensballonnen loslaten. Dit was (naast dat het extreem druk en chaotisch was op straat) erg mooi en magisch, wanneer je naar boven keek en al die lichtpuntjes zag. Om uit de drukte te ontsnappen ben ik nog even naar de night market gegaan en op een plein gaan zitten met foodtrucks en live muziek. Sfeertje! Met een gin tonic en een biertje, lekker eten, goede muziek en dan als je naar boven keek een hemel die bezaaid was met puntjes vuur (groot en klein) van alle wensballonnen. Ik gun het jullie: dat moment!

Koh Chang

Het oosten van Thailand wordt nog niet door iedereen bezocht. In de meeste reisroutes wordt een combinatie gemaakt van Bangkok en omgeving (Kanchanaburi met Riverkwai Bridge), het noorden (Chiang Mai, Pai en optioneel Chiang Rai (de vijfde Chiang voor de oplettende lezer…)) en het zuiden. Afhankelijk van het (regen)seizoen doet men dan de ‘linkerkant’ (Phuket, Krabi, Koh Lanta en Koh Phi Phi of Koh Lipe) of de ‘rechterkant’ aan Koh Tao, Koh Pha Ngan en Koh Samui

Maar voor wie naar een mooi idyllisch eilandje wil dat nog niet volledig overstroomt wordt door toeristen, is Koh Chang in het oosten van Thailand een aanrader (al dan niet gecombineerd met Koh Kood). Vergis je niet, het is er wel degelijk op toeristen ingesteld. Er zijn voldoende restaurantjes, strandtenten en hotels. Op Koh Chang kun je heel goed (op eigen verantwoordelijkheid red.) een scooter huren en in een dag het gehele eiland ‘rond’ of een fijne massage boeken. Maar ondanks dat, hangt er nog een lekkere ontspannen sfeer en heb je er ook nog kans om af en toe een verlaten strandje tegen te komen. 

Over Kristianne

Even over mijzelf: ik ben Kristianne Lie Kwie, 31 jaar en een van mijn grootste hobby's is reizen. Maar juist ook mensen - vaak vrienden - helpen met het uitzoeken van mooie reisbestemmingen. Of het in mijn bloed zit, of dat het aan Azië ligt weet ik niet, maar ik ben er een stukje van mijn hart verloren. Vol verwondering heb ik enorm genoten van verschillende plekken in Azië en dat enthousiasme wil ik graag met jullie delen.

Naast dat ik werkzaam ben bij een digitaal bureau, werk ik ook een aantal uren in de week als zzp'er en ben ik altijd wel ergens mee bezig. Is het niet met leuke dingen doen met mijn vriend of vrienden, sporten of lunchen, dan is het wel met schrijven, schilderen of wegdromen bij mooie toekomstige reisbestemmingen

Reizen Thailand

Specialisten Thailand

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors