Pho Binh Noodle Shop
Like ons op Facebook

Pho Binh Noodle Shop

door Getaway Travel

De noodle shop Pho Binh ligt in de Ly Chinh Tangh in het derde district. Het is de bekendste noodle shop van het land. Dit is namelijk de plaats waar de Amerikaanse soldaten graag hun soep haalden. Maar wat ze niet wisten was dat zowel de eigenaar als ál het personeel leden waren van de Vietcong, de communistische verzets- en guerrillagroep in Zuid-Vietnam tijdens de Vietnamoorlog.

Het was namelijk deze kleine eettent, niet veel groter dan een gat in de muur waar de aanslagen op de Amerikaanse ambassade en het Tet-offensief werden voorbereid, met als gevolg het begin van het einde van de Vietnamoorlog. Een vreemd idee dat dit kleine restaurant daar zo'n belangrijke rol in heeft gespeeld. Terwijl de Amerikaanse soldaten beneden hun soep uitslurpten werd in de ruimte daarboven belangrijke informatie uitgewisseld.

ZELF NAAR Ho Chi Minh Stad?

Bekijk alle 74 reizen naar Ho Chi Minh Stad

Vraag tijdens je bezoek aan Pho Binh naar de zoon van eigenaar Ngo Toai. Hij geeft je graag een rondleiding door de ruimte boven het restaurant. Hier zijn de medailles en militaire onderscheidingen van zijn vader uitgestald. Ngo Toai wordt hier namelijk als een oorlogsheld gezien. Ngo Toai is inmiddels helaas overleden, maar zijn familie heeft het restaurant overgenomen.

Pho Binh Noodle Shop zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Vietnam. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Ho Chi Minh Stad

Foto's & video's Pho Binh Noodle Shop

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors