Paspoort en visum Vietnam

Paspoort en visum Vietnam

Reis je binnenkort naar Vietnam, of via Vietnam naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Vietnam.

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?

Om als toerist naar Vietnam te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Vietnam aanschaffen via de ambassade van Vietnam in Den Haag. Je kunt kiezen voor een visum met enkele of dubbele inreismogelijkheid. Beide typen visa zijn, afhankelijk van je keuze, één of drie maanden geldig.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 106 reizen naar Vietnam

Visum aanvragen Vietnam

Om succesvol een visum voor Vietnam aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Vietnam. Zo moet je bijvoorbeeld een correct en compleet ingevuld aanvraagformulier overhandigen. Kijk voor meer informatie over de benodigdheden voor je visumaanvraag op VisumCentrale.nl.

Wacht met het bevestigen van je boekingen van vliegticket(s), hotel(s) of reisarrangement(en) totdat je je visum in bezit hebt. Het kan namelijk voorkomen dat de ambassade je visumaanvraag, om welke reden dan ook, weigert. Het zou zonde zijn als je op dat moment al een reis hebt geboekt die je uiteindelijk niet kunt gaan maken!

De aanvraagduur van een visum voor Vietnam bedraagt doorgaans ongeveer drie werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Vietnam

Je paspoort moet minstens tot zes maanden geldig zijn op het moment dat je je visum voor Vietnam aanvraagt. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Vietnam stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors