Vervoer Vietnam

Vervoer Vietnam

Wat zijn de vervoersmiddelen in Vietnam?

De wegen van Vietnam lijken een mierenhoop van allerlei voertuigen en tweewielers. Iedereen rijdt kriskras door elkaar, slingerend, toeterend en ogenschijnlijk zonder de regels in ogenschouw te nemen. Ongelukken lijken haast niet voor te komen, al zeggen de cijfers het tegenovergestelde. Je ontkomt er niet aan om deel te nemen aan deze heksenketel. Een ritje in Vietnam bezorgt je ongetwijfeld wat grijze haren en een onvergetelijke ervaring.

Vliegtuig

Er zijn meerdere goede lijnvluchten die de twee grootste steden Hanoi en Ho Chi Minh City met elkaar en kleinere plaatsen verbinden. Vanaf Ho Chi Minh City naar Hanoi duurt de vliegreis ongeveer twee uur. De tickets zijn goedkoop naar westerse maatstaven. De bekendste luchtvaartmaatschappijen zijn Vietnam Airlines en Jetstar Pacific.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 106 reizen naar Vietnam

Trein

De trein is een leuke manier om door Vietnam te reizen. De lange route tussen Ho Chi Minh City en Hanoi staat bekend als de Reunification Express. De rit duurt dertig uur en tussendoor kun je op verschillende plekken een stopover maken. Kaartjes kun je het beste op het station kopen, een paar dagen voordat je wilt reizen. Er zijn verschillende klasses: de AC soft en de Sleeper klasse zijn comfortabeler dan een busreis. De trein is wel duurder dan de bus, maar het is de beste manier om door Vietnam te reizen, omdat je makkelijk Vietnamezen ontmoet aan boord van de trein.

Bus

Bussen rijden door het hele land. Vooral tussen grote steden rijden er meerdere bussen per dag. Ze vertrekken vaak 's ochtends vroeg of rijden 's nachts. Hou er rekening mee dat de gemiddelde snelheid op de Vietnamese wegen laag is: een rit van nog geen driehonderd kilometer kan gemakkelijk acht uur duren. De bussen zijn gemaakt voor Vietnamezen, waardoor lange westerlingen een ongemakkelijk tijd aan boord kunnen hebben.

Boot

Reizen per boot is een belangrijk onderdeel van het leven in Vietnam. Het is een bijzondere ervaring om over de Mekongrivier te varen. Ha Long Bay is beroemd om de meerdaagse tochten langs de eilandjes in de baai. Een boot charteren is goedkoop en de tocht is schitterend. Zorg dat je een veilige boot kiest, die een licentie heeft om toeristen te vervoeren en voldoende zwemvesten aan boord heeft. Vanaf Hue kun je met kleine bootjes naar de keizerlijke tombes ten zuidwesten van de stad. De tocht duurt zo'n vier uur.

Motortaxi's

Motortaxi's zijn overal in Vietnam en worden door locals en reizigers veel gebruikt. Overal hoor je de vraag of je een 'mototaxi' nodig hebt. De taxi's heten in het Vietnamees xe ôm, wat 'knuffelvoertuig' betekent. Je zit dan ook achterop bij de chauffeur en je dient je stevig aan hem vast te houden. De taxi's zijn goedkoop en snel.

Huurauto

Het idee van een auto huren bestaat nauwelijks in Vietnam zoals wij dat kennen. Omdat iedere bestuurder een Vietnamees rijbewijs nodig heeft (internationale rijbewijzen zijn niet geldig) zijn er maar weinig reizigers die een auto kunnen huren. Een auto met chauffeur is echter eenvoudig te regelen en kost weinig. Na een tijdje in het verkeer van Vietnam ben je blij dat je zelf niet hoeft te rijden. De chauffeurs spreken over het algemeen weinig Engels, dus laat een hotelmedewerker de bestemming uitleggen aan de chauffeur.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors