Religie & Tradities Vietnam

Religie & Tradities Vietnam

Wat zijn de belangrijkste religies in Vietnam?

Ongeveer 85 procent van de Vietnamezen kan zich identificeren met het boeddhisme. Dat wil niet zeggen dat de Vietnamezen allemaal praktiserend boeddhist zijn: de meeste Vietnamezen geloven in een mengeling van boeddhisme, taoïsme en confucianisme. De meeste Vietnamezen noemen zichzelf niet religieus, ook al gaan ze regelmatig naar een tempel. Veel Vietnamezen zijn zeer bijgelovig.

Wat zijn belangrijke tradities in Vietnam?

De Vietnamese samenleving is gebaseerd op vier kernwaarden: respect voor je familie, het belang van een goede naam, respect voor anderen en de wil om te leren. Deze kernwaarden werken door in alle aspecten van het Vietnamese leven. Vooral het hoog houden van de goede naam van de familie is zeer belangrijk in Vietnam. Iedereen streeft ernaar om de trots van de familie te zijn. Omgekeerd straalt een slechte daad van iemand dan ook af op de hele familie. Vietnamezen worden geacht goed voor hun ouders te zorgen. Je ziet dan ook vaak dat bejaarde Vietnamezen bij hun jongere kinderen in huis wonen.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 107 reizen naar Vietnam

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Er is een groot verschil tussen Noord-Vietnamezen en Zuid-Vietnamezen. De noordelingen zijn een stuk meer gesloten dan de mensen uit het zuiden. In het noorden zul je dan ook meer starende blikken tegenkomen dan in het zuiden, waar men over het algemeen een stuk gastvrijer is. Onderling is er ook sprake van enige animositeit. Veel Zuid-Vietnamezen kunnen nog altijd niet verkroppen dat ze de oorlog hebben verloren van Noord-Vietnam. De oorlog is een gevoelig onderwerp, dat je vaak beter kunt vermijden.

Als je alcohol drinkt met Vietnamezen, wees dan voorbereid op een lange en zware sessie. Vooral Vietnamese mannen kunnen hun alcohol tamelijk serieus nemen.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors