Ben Tre

Ben Tre

door Rough Guide

De enkeling die verder reist dan My Tho, naar de provincie Ben Tre, wordt beloond met een omgeving die tot de mooiste van de Mekongdelta behoort. Tot voor kort lag deze provincie geïsoleerd doordat de Mekong eromheen ligt, maar de brug vanuit My Tho (begin 2009 geopend) zal voor veel bezoekers zorgen.

De provincie staat bekend om haar fruitboomgaarden en palmbomen - de Vietnamezen noemen het 'Kokosnooteiland' - en was ooit een broeinest voor revolutionairen, die samenspanden tegen de Fransen en later tegen de Amerikanen. In 1968 was het een van de gebieden die als eerste door de Vietcong werden bezet tijdens het Tetoffensief.

ZELF NAAR Ben Tre?

Bekijk alle 12 reizen naar Ben Tre

Stadsmarkt en promenade

Een Amerikaanse majoor zei over het Amerikaanse bombardement op de hoofdstad van de provincie, Ben Tre: 'De stad moest vernietigd worden om hem te kunnen redden.' Nu is Ben Tre een leuke en bedrijvige plaats waar de wonden van vroeger niet meer zichtbaar zijn.

Ook vormt de stad een aangenaam contrast met de toeristische drukte van My Tho. Er valt niet zoveel te zien, maar je kunt je er best een dag of twee vermaken. Er is een stadsmarkt en een promenade langs de rivier, waarlangs je 's ochtends en 's avonds lekker kunt wandelen. Je kunt ook de bijzondere brug oversteken naar de meer rustieke zuidoever, waar tientallen bootjes voor eenvoudige huisjes afgemeerd liggen.

Fietstocht langs rivier

Verder is het leuk om een (motor)fietstocht te maken door de doolhof van zandweggetjes aan deze kant van de rivier. Maar bezoek eerst even de wijnkelder, die 450 meter ten westen van de brug aan de oever van de rivier ligt, waar gistende ruou trang (Vietnamese rijstwijn) in aardewerken kruiken ligt opgeslagen. Een berg van rijstvliezen verraadt de locatie van de fabriek, maar door gewoon je neus te volgen kom je er ook.

Boottochtje

Voor meer avontuur maak je een boottocht langs de kustlijn van Ben Tre, waarbij je terechtkomt in een vlechtwerk van kreken. Soms worden bijenstallen aangedaan en werkplaatsen waar je rijstwijn leert maken en met suiker conserveren. Voor meer informatie kun je terecht bij het toeristenbureau van Ben Tre of het Thao Nhi Guest House. Deze laatste staat bekend om zijn goedkope en leuke boottochtjes op de Mekong, waarop je een prachtige een zonsopkomst of -ondergang kunt bekijken.

Reizen Ben Tre

Meer Ben Tre

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors