Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

door Charlotte de Vries

Vietnam, Laos en Cambodja vormden tot halverwege de twintigste eeuw het Frans-Indochina. De drie landen delen deze turbulente koloniale geschiedenis, maar onderscheiden zich nog altijd met hun unieke talen, culturen en natuurwonderen. Ontdek de waanzinnige verscheidenheid tijdens je rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja!

We hebben een reisroute van zo’n 4.000 kilometer voor je uitgestippeld die je naar de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam, Laos en Cambodja brengt. Je begint in Ho Chi Minh-Stad en reist via highlights als Halong Bay en het Angkor Wat naar eindbestemming Phnomh Penh. Houd je een camera bij de hand?

ZELF NAAR Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja?

Bekijk alle 3 reizen naar Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam, Laos & Cambodja?

In Ho Chi Minh-Stad is een cultuurshock gegarandeerd. Zodra je het vliegveld verlaat en terecht raakt in een immense zwerm van scooters, taxi’s en toek-toeks wil je waarschijnlijk je retourvlucht vervroegen naar nu. Maar de chaotische drukte went en de charmes van de stad komen snel aan het licht. Je doet je eerste smaaksensatie op bij een van de honderden eetkraampjes en verdiept je in de Vietnamese geschiedenis in het War Remnants Museum.

Vanuit Ho Chi Minh-Stad maak je een uitstapje naar de de Cu Chi-Tunnels en de Mekong waar je het authentieke vissersleven ervaart. Je vervolgt je reis in noordelijke richting via de kust, naar het antieke Japanse handelsstadje Hoi An. Pastelgele gebouwen en Japanse tempels tekenen de autovrije binnenstad die is volgehangen met lampionnen!

Next stop: Hué. Hué lijkt op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar de stad herbergt de rijkelijk geornamenteerde Keizerlijke Stad in een eeuwenoude citadel. En vlakbij Hué ligt, bij de Gedemilitariseerde Zone van Vietnam, de voormalige grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Voor een duikje in de oude én moderne geschiedenis van Vietnam is Hué dus perfect.

Dan wordt het tijd om de natuur in te gaan. Halong Bay is een wereldnatuurwonder: een smaragdgroene baai waar zo’n 2.000 piepkleine eilanden uit oprijzen. Met een boot verken je deze mystieke plek en de drijvende vissersdorpjes.

 

Terwijl je zo genoot van de serene Halong Bay, reis je alweer af naar de drukte. Hoofdstad Hanoi doet qua verkeer niet onder aan Ho Chi Minh-stad. Wel vind je er nóg meer fantastische eetkraampjes en bezoek je er het communistische Ho Chi Minh-Museum. Daarna wordt het tijd voor een heel ander land. Je vliegt naar Luang Prabang in Laos.

Luang Prabang ligt met haar goedbewaarde tempels en koloniale huizen aan de machtige Mekong. Monniken overspoelen de straten, op weg naar hun klooster of studieplek, en bepalen het kalme tempo van de stad die daardoor dorps aandoet. Je volgt een stel naar de gouden tempel Wat Xieng Thong en bezoekt een van de mooiste watervallen van Azië: de Kuang Si.

Je volgende bestemming is erg bekend onder backpackers. De karstbergen van Vang Vien liggen in een jungle waar brede rivieren doorheen snijden. Op de rivieren kan je tuben: met een grote rubberen band dobber je met de stroming mee en stop je bij wat lokale tentjes voor een biertje.

Uitgedobberd? Het volgende avontuur wacht je op in Cambodja. Via Vientante reis je naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor het tempelcomplex Angkor Wat. Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld, gebouwd door de Khmer in de twaalfde eeuw. Ga er voor zonsopgang heen voor een spirituele ervaring. Van deze waanzinnige indruk en je hele rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja kom je tenslotte bij in de tempelstad Phnom Penh.

Wat is de beste reistijd voor Vietnam, Laos & Cambodja?

Deze rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja kan je in elk van de drie landen starten, dus plan je reisschema buiten de hete regenseizoenen om. In Vietnam valt het regenseizoen van juni tot en met september, en in Laos en Cambodja van april tot en met oktober.

Je kunt over deze reis zo kort of zo lang doen als je zelf wil. We raden je in ieder geval aan om er tenminste vier weken voor uit te trekken, zodat je niet door de landen heen hoeft te haasten en een vakantie van je vakantie nodig hebt!

Routebeschrijving

Zoals al wel duidelijk naar voren is gekomen, is het verkeer in Zuidoost-Azië ontzettend hectisch. Het is daarom niet veilig om deze rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja met eigen vervoer af te leggen. Je kunt zo nu en dan wel tijdelijk een fiets of scooter huren, en de rest van je reis afleggen met een taxi, bus of trein. Voor al je bus- en treinkaartjes en taxi’s kan je bij de receptie van je hostel of hotel terecht.

Laat je je rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja liever allemaal voor je regelen? Bekijk dan hier het aanbod van de beste reisorganisaties!

Fotocredits: Stacie Chan | Felix Nagel | Juan Antonio Segal

Reizen Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

Foto's & video's Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors