Rondreis Centraal Vietnam

Rondreis Centraal Vietnam

door Charlotte de Vries

Van de houten hutjes die zich hebben verzameld in de afgelegen Central Highlands tot de rijkelijk geornamenteerde paleizen in de oude Keizerlijke Stad: Centraal Vietnam straalt één en al geschiedenis en cultuur uit. Je rondreis door Centraal Vietnam begeleidt je door duizenden jaren aan hoogte- en dieptepunten van dit ijzersterke land, in slechts twee weken.

Je begint deze circa duizend kilometer lange reisroute in de Central Highlands, reist via de kust naar het noorden en eindigt in het dichtbegroeide oerwoud van het Phong Nha-Ké Bàng National Park. Klaar om overdonderd te worden?

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Bezienswaardigheden Centraal Vietnam

De Central Highlands bestaan uit felgroene heuvels versierd met rijstterrassen, minderheidsdorpen, watervallen en meren. De wegen zijn vrij onbekend onder reizigers; in 1993 opende dit gebied pas haar grenzen voor toeristen. Vraag in de grotere steden zoals Pleiku of Kon Tum hoe je bij de dorpen van de stammen Jarai of Bahnar komt en ervaar het authentieke leven van de Central Highlands.  

Via de tempelruïnes van My Son, restanten van de Cham te midden van een jungle, reis je richting de kust. Je eerste stop is het antieke Japanse handelsstadje Hoi An, één van de mooiste bezienswaardigheden van heel Vietnam.

De pastelgele gebouwen in de autovrije binnenstad huisvesten markten, kledingmakers en waanzinnige restaurants. Tussen de gebouwen door pronken Japanse tempels met kleurige gevels en gedetailleerd houtsnijwerk. Maar het meest tekenend zijn de duizenden lampionnen die door de stad hangen.

Huur een scooter of een fiets in Hoi An en bezoek de vissersdorpen in de omgeving. Al voelen deze dorpen Volendams aan in vergelijking met die in de Central Highlands, je krijgt er een idee van hoe het vissersleven er hier aan toe gaat. Aan het eind van de dag rust je uit op het goudgele An Ban Beach.

Wil je het strand nog niet verlaten? Geen zorgen, in vakantieoord Danang waaier je nog een paar dagen heerlijk uit. Daarna wordt het tijd voor een duik in de Vietnamese geschiedenis. In Hué bewonder je de kleurrijke tempels en paleizen van de Keizerlijke Stad waar de keizers van de Nguyen-dynastie heersten.

Vlakbij Hué ligt de Gedemilitariseerde Zone van Vietnam, de voormalige scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Je vindt er een aantal propagandistische musea en monumenten, en de Vinh Moc Tunnels. Dit tunnelcomplex is een minder toeristische variant van de Cu Chi Tunnels en minstens zo indrukwekkend.

Je eindbestemming ligt landinwaarts. Na een urenlange, hobbelige rit lijkt het serene waterlandschap van het Phong Nha-Ké Bàng National Park wel een luchtspiegeling. Brede rivieren snijden door natte rijstvelden, met oerwoud versierde karstbergen liggen als enorme groene luchtbellen op het land. En onder de grond wacht het maanlandschap van kilometerslange grotten je op. Dit is het meest spectaculaire einde van je rondreis door Centraal Vietnam dat je had kunnen wensen!

Beste reistijd Centraal Vietnam

In Centraal Vietnam heb je de meeste kans op zon gedurende het jaar, maar ook hier breekt elk jaar een regenseizoen aan. Tussen augustus en november valt de meeste regen en van oktober tot december zijn er mogelijk orkanen. Deze reis kan je daarom het beste afleggen tussen januari en september.

Trek voor je rondreis door Centraal Vietnam ongeveer twee weken uit. Zo hoef je niet te haasten en heb je genoeg tijd om de onbegaande paden in de Central Highlands te ontdekken.

Routebeschrijving

Het verkeer in Vietnam is, voornamelijk in de steden, ontzettend chaotisch. Zelf rijden raden we daarom ten zeerste af. Handiger is om zo nu en dan tijdelijk een fiets of scooter te huren, en de grotere afstanden af te leggen met een taxi, trein of bus. Taxi’s en tickets voor het openbaar vervoer kun je bij de receptie van vrijwel elk hostel of hotel regelen.

Reis je liever met een reisorganisatie? Bekijk hier de beste rondreizen door Centraal Vietnam!

Reizen Vietnam

Foto's & video's Rondreis Centraal Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors