Fansipan beklimmen

Fansipan beklimmen

door Getaway Travel

Vietnam mag dan nog zo tropisch zijn, voor deze hike kun je maar beter truien en bergschoenen aantrekken. De Fansipan ligt in het noordwesten van Vietnam en is met zijn 3.143 meter de hoogste berg van het land. Dit is de enige plaats in Vietnam waar soms sneeuw ligt. Je kunt de berg het hele jaar beklimmen, maar makkelijk is het niet. Troost jezelf. Je zult niet de eerste toerist zijn die al hijgend en puffend de klim inzet en moeiteloos wordt ingehaald door een local op plastic sandalen.

Tour met gids en bagagedragers

Je kunt de Fansipan beklimmen in een drie-, vier- of vijfdaagse hike. Je vetrekt uit het leuke bergstadje Sa Pa. Hoewel sommige stukken behoorlijk pittig zijn, heb je geen speciale klimuitrusting nodig. Kampeerbenodigheden en waterdichte kleding zijn wel een aanrader. Het weer is nogal wisselvallig daarboven en vaak erg koud. Ga altijd met een gids.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Dit is niet alleen voor de eigen veiligheid, maar zo weet je ook zeker dat je alle mooie stukjes ziet. Meestal gaan er een aantal mensen mee om je bagage te dragen. Voel je daar niet schuldig bij, want zij verdienen zo bij en zonder hun hulp is de tour waarschijnlijk veel te zwaar. Zeker als je nog niet zo veel ervaring hebt met dit soort hikes.

De top van de Fansipan is van beneden meestal onzichtbaar door een hele dikke laag mist. Maar zodra je enkele honderden meters boven de zeespiegel bent, zul je versteld staan van het vele groen. De berg is vrijwel helemaal begroeit met varens en dennenbomen. In maart en van half oktober tot half december word je hier getrakteerd op een kleurenzee aan wilde bloemen. En dan is er nog het uitzicht dat ronduit spectaculair is. Heel ver in de diepte zie je de rijstvelden en plateaus van Noord-Vietnam en recht voor je kijk je uit op de heuveltoppen van China.

Reizen Vietnam

Foto's & video's Fansipan beklimmen

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors