Cham Museum

Cham Museum

door Getaway Travel

Het Cham Museum in Danang is een verzameling sculpturen uit de tijd van het mysterieuze Champa-rijk. De Cham zijn behalve in Vietnam en Cambodja niet zo heel erg bekend. Ze vestigden zich rond het jaar 200 in Centraal-Vietnam. In tegenstelling tot de rest van het land hadden zij geen Chinese roots, maar naar alle waarschijnlijkheid Indonesische.

Ze waren deels boeddhistisch, deels hindoeïstisch. En ze hadden tot de tiende eeuw de macht in een groot deel van het huidige Vietnam. Beetje bij beetje moesten ze steeds meer van hun land inleveren totdat ze door de Chinezen in de vijftiende eeuw voorgoed verslagen werden. Momenteel wonen er nog een kleine 100.000 Cham in Vietnam, maar de restanten van hun ooit zo machtige rijk zijn nog door heel centraal Vietnam te vinden.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Met hulp van een Franse universiteit in Vietnam werden in 1915 zo'n 300 artefacten uit het vroegere Champa-rijk verzameld in Danang. Twee Franse architecten ontwierpen het gebouw: een grote gele tempel met veel zuilen, helemaal in Champa-stijl. Een opvallend bouwwerk in deze rustige stad.

Binnenin vind je tien zalen die elk een regio van Vietnam vertegenwoordigen. De vele beelden en altaren komen uit oude tempels en zijn gemaakt van terracotta en zandsteen. Het gebouw is licht, met grote ramen waardoor er een aangename koele bries door de zalen waait. Rondom het museum ligt een tuin waar je even onderuit kunt zakken en alle kunst langzaam kunt laten bezinken.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors