Rondreis Vietnam & Cambodja
8,4
8,3 Algemene ervaring
8,3 Natuur
8,7 Plaatsen
8,3 Wandelingen
8,3 Bereisbaar

Rondreis Vietnam & Cambodja

door Charlotte de Vries

Een rondreis door Vietnam maak je extra bijzonder met een bezoekje aan Cambodja. Al grenzen de landen aan elkaar, je zal je verbazen over de verschillen tussen de twee. Vietnam is groen en weelderig, Cambodja omslaat woestijnachtige gebieden. Wat ze gemeen hebben: een rijke cultuur en turbulente geschiedenis.

Vanaf de Vietnamese hoofdstad Hanoi reis je naar het zuiden en steek je de Mekongrivier over naar Phnomh Penh in Cambodja. Je eindigt 2.400 kilometer later in Siem Reap waar je het grootste religieuze monument ter wereld bewondert. Ben je er klaar voor? Het wordt een bumpy ride!

ZELF NAAR Rondreis Vietnam & Cambodja?

Bekijk alle 2 reizen naar Rondreis Vietnam & Cambodja

Bezienswaardigheden van Vietnam en Cambodja

Je trapt je reis af in Hanoi. Hier kan je alvast wennen aan de mierenhoop van scooters, straatverkopers, toektoeks en taxi's die je in vrijwel elke stad in Vietnam én Cambodja tegenkomt. Hysterisch getoeter en 'You wanna buy from me?' behoren tot het dagelijkse repertoire van je reis.

Wanneer je het Ho Chi Minh Museum hebt bezocht en van de Vietnamese keuken hebt geproefd bij een van de ontelbare streetfoodtentjes, reis je door naar Sapa. Een oase van rust overvalt je in deze groene regio. Sapa is een schilderijtje van rijtterrassen, bergen, houten hutten en punthoeden. Wandel één of twee dagen door het gebied en ontmoet de vriendelijke dorpsbewoners.

Next stop: Halong Bay. Het groene water van Halong Bay is bespikkeld met zo'n 2.000 kalkstenen eilandjes en drijvende vissersdorpen. Al staat deze baai bekend als hét natuurwonder van Vietnam, het iets zuidelijker gelegen Phong Nha-Ke Bang National Park doet er niet aan onder. Oerwoud, rivieren en karstbergen verhullen een stuk of driehonderd gigantische grotten in dit natuurpark.

Dan wordt het tijd om je te verdiepen in de geschiedenis van het land. In Hué bezoek je de oude Keizerlijke Stad en leer je over de verschillende dynastieën die duizenden jaren hebben geheerst. Op een uurtje rijden ligt de Gedemilitariseerde Zone van Vietnam en de rivier Ben Hai: de fysieke scheiding van Noord- en Zuid-Vietnam tussen 1954 en 1976. Je vindt er een aantal communistische musea en monumenten over de Vietnamoorlog.

Voor gezelligheid ga je naar Hoi An. Dit oude Japanse handelsstadje is volgehangen met lampionnen. Pastelgele huizen herbergen markten, kleurige tempels en de béste restaurants van Vietnam. Met je buik vol rust je uit op de stranden die Hoi An omgeven of reis je door naar de luxe kuststad Nha Trang, waar je met behulp van een cocktail en hangmat even op adem komt.

Via Ho Chi Minh Stad, de extreem drukke Aziatische versie van Las Vegas, ga je op verkenning in de Mekongdelta. Can Tho en vooral Vinh Long zijn mooie uitvalsbasissen voor boottochten naar de drijvende markten, eilandjes en vissersdorpen. Op Anh Binh overnacht je in een homestay. En in Chao Doc pak je de boot naar Cambodja.

Vijf uur later kom je aan in Phnom Penh. De Cambodjaanse hoofdstad stond ooit bekend als de 'parel van Azië'. Het gouden Royal Palace, de Zilveren Pagode en de Mekongrivier vormen nog altijd het decor, maar de littekens van verschillende oorlogen zijn te zien en te voelen. Over de meest recente ramp, de genocide die van 1975 tot 1979 plaatsvond onder het communistische Rode Khmerbewind, krijg je meer te weten in het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields.

Tenslotte bezoek je het stadje Siem Reap. Met je hoofd vol van je reis dwaal je over de markten en haal je wat souvenirs voor het thuisfront. De dag voor je vlucht naar huis sta je héél vroeg op voor een zonsondergang bij het wereldwonder Angkor Wat. Terwijl het kolossale tempelcomplex de eerste stralen opvangt, lijken de stenen torens en alle details, versiersels en uitgesneden godengezichten tot leven te komen. Zo'n spectaculair einde van je rondreis door Vietnam en Cambodja had je nooit verwacht.

Beste reistijd voor Vietnam en Cambodja

Vietnam en Cambodja zijn tropische landen, dus je geniet er altijd van warme temperaturen. Het is wel aan te raden om het benauwde regenseizoen van juni tot en met september in Vietnam te vermijden, en de extreem hete maanden april en mei in Cambodja te vermijden (temperaturen lopen in deze periode op tot veertig graden). Ons advies: maak je rondreis door Vietnam en Cambodja in het droge seizoen, tussen december en maart.

Je kunt een reis door Vietnam en Cambodja zo lang maken als je wil, maar trek voor deze reis tenminste vijf weken uit. Zo heb je genoeg tijd om de bekendste bezienswaardigheden langs te gaan en de hobbelige wegen te overwinnen.

Routebeschrijving

Hobbelig zijn de wegen van Vietnam en Cambodja zeker. En extreem druk. We raden je daarom aan om deze reis per taxi of met het openbaar vervoer te maken, en wellicht in sommige plaatsen voor een of meerdere dagen een scooter of fiets te huren.

In vrijwel elk hotel en hostel kan je terecht voor een taxi of tickets voor bussen, treinen en boten. Door Vietnam reis je het prettigst met de trein die tussen Hanoi en Ho Chi Minh Stad rijdt. Vanuit Ho Chi Minh Stad ga je met de taxi of bus naar de Mekongdelta en de Cambodjaanse grens steek je over met een boot (als het water hoog genoeg staat). In Cambodja rijd je verder met een taxi of bus.

Leun je liever achterover en wil je dat deze reis voor jou geregeld wordt? Bekijk dan het aanbod van de beste reisorganisaties!

Reizen Rondreis Vietnam & Cambodja

Reviews Rondreis Vietnam & Cambodja

Rondreis vietnam (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Prij op 25 december 2018

Hanoi was schitterend, met name om de de idiote drukte. Verder was het zeer kleurrijk, de markt is zo mooi om te zien. Ook Halong Bay was een plaatje. Het dorpje Cat Cat was schitterend, de karakteristieke dorpelingen, de ambachtenbron de handelswaar , zo mooi.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Schitterend Vietnam en Cambodja (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Prij op 25 december 2018

Wat een schitterend land, hele mooie natuur. De grote steden zij druk erg druk. De mensen zijn relaxt, blijven aardig ook in het verkeer. Er wordt veel getoeterd, niet uit ongeduld, maar om te waarschuwen; ik kom er aan, voorzichtig.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors