Ho Chi Minh Museum en Mausoleum

Ho Chi Minh Museum en Mausoleum

door Getaway Travel

Er zijn veel musea in Hanoi ter nagedachtenis van 's lands held: Ho Chi Minh. Ook al is het voormalige Saigon naar deze oud-president van Vietnam vernoemd, voor Hanoi betekende hij meer. Het Ho Chi Minh Museum huist in een opvallend wit gebouw aan de rand van het centrum. Het is een bijzonder museum dat je zowel een kijkje in het verleden als in de toekomst geeft. Je loopt met de klok mee langs allerlei boodschappen als 'vrede', 'geluk' en 'vrijheid'. Er is zelfs een soort grot die het brein van Ho chi Minh nabootst.

Tip: ga met een Engelstalige gids mee want niet alles is even duidelijk aangegeven.

ZELF NAAR Ho Chi Minh Stad?

Bekijk alle 82 reizen naar Ho Chi Minh Stad

Mausoleum

Naast het museum staat in de traditie van Lenin, Stalin en die andere bekende communistische leider Mao, een gigantisch mausoleum met de tombe van Ho Chi Minh. Eigenlijk was dit spectaculaire bouwsel tegen zijn zin want hij hield er een sobere levensstijl op na. De bouwmaterialen komen uit heel Vietnam.

Elke drie maanden gaat het mausoleum dicht omdat het lichaam van de voormalig leider wordt 'onderhouden' in Rusland. Sceptici menen dat hier tegenwoordig een wassen beeld ligt... Let op: draag geen korte broek, spaghettibandjes of rode kleding (dit wordt als een belediging gezien), maak binnen geen foto's en steek je handen niet in je zakken.

Reizen Ho Chi Minh Stad

Foto's & video's Ho Chi Minh Museum en Mausoleum

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors