Kitesurfen Vietnam

Kitesurfen Vietnam

door Getaway Travel

Terwijl Nha Trang een populaire duikbestemming is, zakken de surfers af naar het zuidelijker gelegen Mui Ne. Hier op de zuidoosthoek zijn de wind en de golven het meest constant. En een enorm pluspunt: het regent hier bijna nooit. Het surfseizoen duurt hier dan ook vrijwel het hele jaar. In de periode eind oktober tot eind april is de wind het heftigst. Vanaf de uitgestrekte zandstranden zie je dan een hele kustlijn vol kitesurfers. Al is het hier bijna nooit té druk.

Een kleine tien jaar geleden was Mui Ne nog een afgelegen plaats in het zuiden van Vietnam. Hierdoor zijn de zandstranden nog heerlijk rustig. De laatste tijd lijkt dit erg te veranderen. Dit komt vooral door de Australiërs. Gek als zij zijn op avontuur en watersporten, ontdekten zij in het ongerepte Mui Ne de perfecte kitesurfbestemming.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Er zijn langs de kust van Mui Ne vijf kitesurfscholen. Steeds meer resorts bieden sinds kort ook kitesurf lessen. Informeer wel goed of je verzekerd bent, voor je op het surfboard klimt. Hoewel de zee rond Mui Ne niet ernstig gevaarlijk is, kun je beter niet te ver afdrijven.

Enkele plaatsen moet je echt mijden. In een bepaald gedeelte ten zuiden en zuidwesten van het Khe Ga (Tien Thanh) eiland liggen bijvoorbeeld nog mijnen. En rond het nabijgelegen Ganh Beach is het oppassen geblazen met de sterke rifstromingen waarmee je zomaar ineens meters van de kust kunt afdrijven.

Reizen Vietnam

Foto's & video's Kitesurfen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors