Nha Trang Jouw vakantie naar Azië begint hier!
8,0
9,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Nha Trang

door Rough Guide

Nha Trang ligt op de zuidelijke oever van de Cai, zo'n 260 kilometer ten noorden van Phan Thiet. Nha Trang heeft de positie verworven van beste strandbestemming van Vietnam, ondanks de sterke concurrentie van locaties als Phu Quoc en Mui Ne.

Po Nagar-torens

Er is veel veranderd sinds het chamvolk het gebied als Eatrang kende, 'Rivier van de riethalmen'. Tegenwoordig heeft de stad ruim 300.000 inwoners. Tegen de tijd dat de Nguyen-heren zich dit deel van het land midden zeventiende eeuw toe-eigenden, stonden de Po Nagar-torens er al meer dan 700 jaar boven de Cai. De torens zijn nog steeds het indrukwekkendste wat Nha Trang te bieden heeft, maar de toeristen worden vooral getrokken door de kustlijn.

ZELF NAAR Nha Trang?

Bekijk alle 19 reizen naar Nha Trang

Watersport

Het strand van Nha Trang is het mooiste van Vietnam en je kunt er uitstekend ontspannen, omringd door venters die lectuur, verse ananas en massages aanbieden. Je kunt hier lessen volgen in duiken en allerlei soorten watersport, zoals windsurfen, kajakken en parasailing.

Plaatselijke bedrijven bieden populaire dagtrips aan naar de eilanden van Nha Trang. Dit wordt gecombineerd met snorkelen en heerlijke visgerechten aan boord van de boot. Het regenseizoen in Nha Trang valt in de periode november-december. Het water is dan ruw en het strand minder aanlokkelijk.

Kleurrijke markt

Nha Trang heeft echter veel meer te bieden dan het strand. De zuidelijke straten rond Biet Thu staan vol met goede budgethotels en restaurants, stijlvolle boetieks en bars die zeker een bezoekje waard zijn. In de binnenstad, die rondom Cho Dam ('centrale markt') ligt, het kleurrijke middelpunt, hangt een levendige sfeer. Op weg naar de Po Nagar-torens kom je langs de vissersvloot van de stad, die zich uitstekend laat fotograferen.

Stadscentrum

Het knooppunt van wegen in het centrum van Nha Trang ligt tegen de zuidoever van de Cai. Het kloppende hart wordt gevormd door de centrale markt Cho Dam, die op een stuk grond staat dat teruggewonnen is op de Cai.

Van 's ochtends tot 's avonds is het op de markt een en al bedrijvigheid. Maar de meeste nieuwe bezoekers van de stad gaan liever naar het zes kilometer lange gemeentestrand op vijf minuten lopen van de markt. Langs het strand loopt een fraaie boulevard met enkele zeer opmerkelijke moderne beeldhouwwerken en vormsnoeiwerk in keurig bijgehouden laantjes.

Massages op strand

Toeristen die elke dag naar het strand gaan, worden belaagd door straatventers die massages, tropisch fruit, T-shirts en lectuur aanbieden. Je kunt ze ontwijken door verder naar het noorden of zuiden aan het strand te gaan liggen of bij het zwembad van het Louisiane Brewhouse (gratis voor gasten of 25.000 dong).

Er is ook een klein waterpark (dag. 8.30-17 uur, 30.000 dong, kinderen 20.000 dong) aan het einde van Tran Phu. Om de middagzon te vermijden komt de plaatselijke bevolking hier pas vanaf een uur voordat de schemer invalt. In het water wemelt het dan van de gillende, spetterende kinderen.

Reizen Nha Trang

Meer Nha Trang

Reviews Nha Trang

Relax (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Joeri Kaars op 22 november 2017

Relaxte stad waar je behoorlijk veel kan doen. Echter zijn de stranden in Nha Trang waar je voor komt. Op overige plaatsen in Vietnam is de zee vrij ruw, maar in Nha Trang niet. Je kunt ook nog naar het adventure park.

Pluspunten Nha Trang

  • strand

Minpunten Nha Trang

  • russen
Ultieme tip: Mooie stranden, relaxte bestemming.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors