Drie alternatieve kustplaatsen in Vietnam

Drie alternatieve kustplaatsen in Vietnam

door Charlotte de Vries

In elk land zijn er must-sees. Voor je vakantie naar Vietnam zullen de mensen zeggen: je moet naar Halong Bay, je moet naar Hoi An of je moet naar Phu Quoc. Helemaal mee eens, maar! Aangezien iedereen hierheen moet, lopen deze kustplaatsen over van toeristen. In alle rust genieten op het strand zit er niet in.

Waar je dan heen moet? Nou, om te beginnen: je moet niks. Je bent op vakantie. En een simpele checklist met must-sees afvinken terwijl je op rondreis in waanzinnig Vietnam bent is zonde! Daarom hebben wij drie alternatieve kustplaatsen in Vietnam op een rijtje gezet, waar je een vergelijkbare of een deel van de must-see meepakt. Zonder de toeristen.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

1. Halong Bay Cat Ba Island

Jaaa, ja, inderdaad. Halong Bay is - met haar smaragdgroene baai en duizenden kalkstenen eilandjes - een wereldnatuurwonder. Een paradijsje. Klopt. Halong Bay is óók een dierentuin. Nationaliteiten waar je nog nooit van had gehoord komen voorbij.

Ons advies: ga naar Cat Ba Island. Het grootste eiland in Halong Bay. Natuurlijk boek je vanaf Cat Ba de mooiste tours door de baai, maar bovenal beschikt Cat Ba over een aantal satijnen stranden die een waanzinnig uitzicht bieden op de kalkstenen eilandjes. Daarnaast bestaat het eiland grotendeels uit een jungle-overgoten natuurpark, waar bergen en watervallen uit opdoemen.

2. Phu Quoc Con Dao

Phu Quoc is dankzij haar gouden baaien, palmbomen en dichtbegroeide oerwoud de nummer één strandbestemming in Vietnam. Het massatourisme evenaart dat van Phuket in Thailand. En dat kan soms een beetje benauwend zijn.

Een iets rustigere, maar volgens ons nóg mooiere bestemming is de archipel Con Dao. Con Dao bestaat uit zestien eilanden waarvan Con Son de grootste is. Je spot er wilde apen, duikt de brute geschiedenis van de piraten in, snorkelt langs tropische vissen en koraalriffen, en luiert met een cocktail op de heerlijkste stranden.

3. Nha Trang Mui Ne

Je viert happy hour na happy hour na happy hour in Nha Trang. Samen met honderden Russische toeristen. Die hebben met flessen wodka en bier hun vakantieoord afgebakend. Het is een bizarre belevenis om je in Russisch Vietnam te begeven!

Dat is in het plaatsje Mui Ne véél minder het geval. Al is Mui Ne van een idyllisch vissersdorp uitgegroeid tot een booming kustplaatsje met parken en hotels, de sfeer is er heel relaxed. Je ervaart nog altijd  het authentieke vissersleven, wandelt urenlang door de witte dunen en als kitesurfen je passie is, is dit the place to be.

Hebben we jou klaargestoomd voor je rondreis door Vietnam? Bekijk hier het aanbod van de beste reisorganisaties!

Fotocredits: Beyond Neon | Oscar Saunders | VanLap Hoàng

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors