Vijf dingen die je echt niet mag vergeten op je reis door Zuidoost-Azië

Vijf dingen die je echt niet mag vergeten op je reis door Zuidoost-Azië

door Nena van Bakel

Op reis naar Zuidoost-Azië is niet hetzelfde als op reis naar Frankrijk. En dat ga je merken ook. Na een kleine dag reizen, kom je in een heel andere wereld terecht. Die zeker de eerste keer heel wat invloed op je heeft. Een onbekende taal, ander voedsel en ongebruikelijke gewoontes en tradities overvallen je.

En hoe bereid je je hier nu zo goed mogelijk op voor? Wij vertellen welke vijf dingen je nu echt niet mag vergeten om je te helpen in onverwachte situaties!

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

1. Stop wat (vochtig) toiletpapier in je tas

Laten we er niet omheen draaien, de toiletten in Zuidoost-Azië zijn nu eenmaal niet zo fris als in de westerse wereld waarin wij leven. En dat is niet erg. Back to basic leert ons juist hoe goed we het hier hebben.

Dat terzijde, adviseren we je wel wat extra toiletpapier of vochtige doekjes mee te nemen in je tas. Op een vieze bil zit namelijk niemand te wachten.

2. Vergeet die lange rok niet

Dit puntje is voor de vrouwen bedoeld en hangt eigenlijk samen met de vorige. Naast dat het toiletpapier ontbreekt, zijn hier de toiletten vaak gedeeltelijk open. Wel behoefte aan een klein beetje privacy? Draag dan een lange rok, zodat je niet met je bips bloot staat en nog enigzins op je gemak geniet van deze openbare beleving.

Daarnaast is een lange rok ook van belang bij het bezoeken van tempels, iets dat je ongetwijfeld gaat doen in Zuidoost-Azië. Vergeet dit kledingstuk dus niet, want het is multifunctioneel inzetbaar!

3. DEET en diarreeremmers slaan je er doorheen

Tja, ook dit puntje valt niet te vermijden. In Zuidoost-Azië krijg je ongetwijfeld te maken met een hele hoop muggen en een haast onvermijdelijke voedselvergiftiging die vrolijk gecombineerd wordt met de occasionele diarreeaanval. Maar niets waar je je als Nederlander niet op kunt voorbereiden!

Gooi een goede fles DEET en aardig wat pillen ORS in je tas, die je bijstaan in de moeilijke tijden. Nog een extra tip: gebruik je gezonde verstand en kijk van tevoren even goed hoe het eten bij de kraampjes aan de weg wordt klaargemaakt.

4. Plug die reisstekker in

Als moderne, goed bereikbare Nederlander wil je natuurlijk niet met een lege batterij komen te zitten. Stel je voor dat je nu net die ene goede foto wil uploaden op je Facebook- of Instgramfeed en je zonder stroom zit.

Het is daarom handig om een reisstekker mee te nemen, zodat je met een gerust hart al je opladers op die gekke Aziatische stopcontacten aansluit.

5. Betaal met een creditcard

Hoewel dit een logische tip lijkt, wordt een creditcard nog vaak vergeten op reis. En je wil je grootste nachtmerrie natuurlijk niet waarmaken: zonder geld op reis. In Zuidoost-Azië is het namelijk niet overal mogelijk om met een pinpas te betalen.

Schaf daarom altijd een creditcard aan, zodat je wel die binnenlandse vlucht pakt en in dat ene fijne hotelletje slaapt.

Met deze tips in je achterhoofd op reis naar Zuidoost-Azië? Bekijk hier onze beste reizen!

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors