Top 7 must-see’s op je roadtrip door Vietnam

Top 7 must-see’s op je roadtrip door Vietnam

door Nena van Bakel

Ga jij op rondreis door Vietnam? Doe dit dan op de scooter! Op deze manier zie, proef en ruik je het land om je heen, ontmoet je de leukste mensen en ervaar je het land zoals het écht is. Wij nemen je mee op een route die het gehele land doorkruist: van Ho Chi Minh stad naar Hanoi. En hebben zeven plekken voor je op een rijtje gezet die een stop meer dan waard zijn.

7. Mui Ne

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Op 220 kilometer van Ho Chi Minh Stad ligt Mui Ne; een surfparadijs gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. Mui Ne is een nog redelijk onbekend surfstadje, maar zeker niet de minste. Geniet hier van de relaxte sfeer, rust uit op het hagelwitte strand en word zen van alle vissersbootjes die in het water liggen. Doordat de zeewind en de temperatuur hier ideaal zijn, genieten surfers hier het gehele jaar van de golven.

Naast dat je in Mui Ne erg goed kunt surfen, bewonder je hier ook nog een verzameling aan zandduinen. Erg populair is het zandboarden op de rode duinen. Met een plastic board glijd je de duinen af, alsof je aan het snowboarden bent op zand!

6. Dalat

Is dat zandboarden je wel bevallen en ben je in voor meer actie? Ga dan zo'n 150 kilometer het vaste land in naar Dalat; de belangrijkste heuvelstad van Vietnam. De Fransen hebben hier in de negentiende eeuw een stad op grotere hoogte gebouwd om aan de intense hitte van Vietnam te ontsnappen.

Doordat Dalat wordt omgeven door een uitgestrekte heuvelomgeving leent het stadje zich uitstekend voor allerlei outdoor activiteiten. Canyon van watervallen af, mountainbike door de omliggende heuvels of hike met behulp van gidsen door de jungle.

5. Nha Trang

Hoewel Nha Trang vroeger slechts een klein vissersdorpje was, is het inmiddels uitgegroeid tot heel wat meer dan dat. Nha Trang ligt 135 kilometer van Dalat af en is vandaag de dag een populaire kustplaats waar 's avonds flink wat cocktails worden gedronken.

Overdag bewonder je in deze kustplaats de zee en haar onderwaterwereld. Boek een snorkeltour waarbij je met een boot verschillende plekken afgaat. De zee bij Nha Trang bevat schitterend koraal en je zwemt er tussen de zeesterren, schildpadden en talloze kleurrijke vissen.

4. Hoi An

Vijfhonderd kilometer ten noorden van Nha Trang kom je aan bij Hoi An. Bij velen waarschijnlijk al bekend, maar deze stad mag zeker niet ontbreken op je reis. Deze oude havenstad staat vol architectuur die beïnvloed is door de Franse overheersers en daarom anders is dan de rest van het land. De vele kledingmakers in het autovrije centrum zorgen voor een gezellige en unieke sfeer in Hoi An.

Hoewel Hoi An toeristisch is, is het geen hectische stad. Het centrum is aardig rustig en op de twee stranden waai je heerlijk uit.Geniet van het smaakvolle eten en de vriendelijke mensen.

3. Vinh Moc

Wil je tijdens deze motortour meer te weten komen over de Vietnamoorlog? Trek dan vanuit Hoi An 233 kilometer door naar Vinh Moc, waar je een groot tunnelcomplex vindt die uit deze oorlogstijd stamt. De tunnels bij Vinh Moc zijn minstens zo indrukwekkend als de veel drukker bezochte Cu Chi-tunnels bij Ben Dinh.

Ga mee op een tour. De gids vertelt je over het leven van de Vietnamezen in de tunnels en de oorlog van Vietnam tegen de Verenigde Staten.

2. Phong Nha-Ke Bang National Park

Wil je liever weer even de natuur in? Rijd dan 131 in noord-westelijke richting naar het Phong Nha-Ke Bang National Park. Dit National Park staat sinds 2003 op de UNESCO werelderfgoedlijst en is pas sinds 2011 open voor publiek. Het meest bijzondere aan dit park is de Son Doong grot; dit is namelijk de grootste grot ter wereld. Deze grot is zo groot dat er een heel eigen ecosysteem in bestaat. Zo is er zelfs een tropisch regenwoud ín de grot!

Naast deze bijzondere grot zijn er nog vele andere kalksteengrotten te bezichtigen. Ook het park zelf is natuurlijk een beleving. Loop bijvoorbeeld de Nuoc Mooc Eco-trail die meer dan een kilometer over een houten wandelpad door de bossen loopt.

1. Halong Bay

Voordat je je scooter alweer inlevert, geniet je 182 kilometer ten oosten van Hanoi van het topstuk van je reis: Halong Bay. Hoewel dit de populairste plek van heel Vietnam is, moet je hier toch een bezoekje brengen. Halong Bay bestaat letterlijk uit duizenden tropisch begroeide eilandjes waartussen zich smaragdgroen water bevindt Wees voorbereid op een stijve nek van het omhoogkijken naar de mini regenwouden boven op de rotsen. Deze bijzondere verschijning staat dan ook al sinds 1994 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Bezoek Cat Ba, het grootste eiland bij Halong Bay en ontdek de vele grotten die zich op de kleine eilandjes bevinden.

Zie jij een vakantie in Vietnam nu ook wel zitten? Bekijk dan alle rondreizen door Vietnam.

Fotocredits: Everjean | Davidlohr Bueso | Aleksandr Zykov | Tomscoffin | Esmee Winnubst | Egardo W. Olivera | Werner Bayer 

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors