Top 5 leukste markten in Vietnam

Top 5 leukste markten in Vietnam

door Charlotte de Vries

Dat de Vietnamezen geboren handelaars zijn weet je vanaf het moment dat je je eerste stapjes in het land zet. Op de hoek van elke straat gilt iemand 'Special price!' of 'You wanna buy?' terwijl er een menukaart in je gezicht wordt gewapperd. Strak voor je uitkijken heeft bij dit getalenteerde volk geen nut.

Een bezoekje aan een markt is daarom een must tijdens je rondreis door Vietnam. Niet alleen levert het je een carrière in afdingen op, je krijgt op de markten inzicht in de authentieke Vietnamese cultuur. Vooral op deze vijf leukste markten in Vietnam!

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

5. Ben Thanh Market, Ho Chi Minh City

Het gebouw dat de Ben Thanh Market huisvest, is tot het plafond volgestampt met goederen. Een duizelingwekkende massa van kleren, fruit, souvenirs, tassen, kokosnoten, elektronica, hoeden, snacks en schoenen. Op bijna elk artikel staat een torenhoge 'fixed price' die alles behalve 'fixed' is. 

Ben Thanh is niet per se de mooiste of speciaalste markt van Vietnam, maar een uitstekend voorbeeld van een typische Vietnamese markt in een grote stad als Ho Chi Minh City. Leuk om je vakantie in Vietnam mee te beginnen!

4. Hoi An Central Market, Hoi An

Natuurlijk vinden ook wij de centrale markt van Hoi An één van de leukste markten in Vietnam. De markt ligt aan de oever van de rivier Thu Bon: verse vangst is dus elke dag weer gegarandeerd.

Behalve vis vind je op deze markt allerlei bijzondere kruiden, exotisch fruit en de meest voordelige kledingmakers van Hoi An! Haarfijn zijden gebruiken de kledingmakers bij het maken van jurken, blouses en pakken die je meestal binnen vierentwintig uur kunt ophalen.

3. Dalat Night Market, Dalat

Zodra het donker wordt, springt de Dalat Night Market tot leven. In vijf verschillende secties pronken de verkopers met hun goederen. Zo worden er op de bloemenmarkt madeliefjes, orchideeën en vers fruit uitgestald. In de eetkraampjes langs de Nguyen Thi Minh Khai vind je de goedkoopste én lekkerste locale gerechten. En op de kledingmarkt gaan kleren met een gigantisch kabaal over de toonbank.

2. Bac Ha Market, Bac Ha

In de afgelopen jaren valt de markt van Bac Ha steeds meer onder de aandacht van toeristen. Toch is die nog altijd een locale bedoening. Elke zondagochtend verzamelen de handelaars van omringende bergstammen in het dorpje en verkopen ze alles van groente en fruit tot huisdieren en vee. 

Een bijzondere bergstam die je hier treft is de Flower Hmong. Vrouwen van deze stam zijn gehuld in de meest kleurrijke traditionele kleding.

1. Cai Rang, Can Tho

De gouden medaille reiken we uit aan de grootste drijvende markt van Vietnam: Cai Rang. Drijvend? Jazeker! Cai Rang vind je vlakbij Can Tho op het water van de Mekongdelta. Honderden boten vol kleurig fruit spoeden langs elkaar heen in een race naar klanten. Ze fleuren het bruine water op.

Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen op een boot en genieten van dit bijzondere beetje Vietnamese cultuur. En als je nog niet ontbeten hebt (de markt begint al om vijf uur 's ochtends), ga je aan boort van een speciale restaurantboot!

Krijg je zin om al deze leuke markten te bezoeken? Bekijk hier de beste reizen naar Vietnam!

Fotocredits: Doi Kuro | sstrieu | Rory Macleod | phgaillard2001

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors