Da Lat Jouw vakantie naar Azië begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Da Lat

door Rough Guide

Da Lat ligt langs de rivier de Cam Ly en op 1.500 meter hoogte tussen de heuvels op het Lang Bian-plateau. Het is de belangrijkste heuvelstad van Vietnam, een bekoorlijke mengeling van kronkelende straatjes, schilderachtige kerken, overvloedige moestuinen en kletterende watervallen, en overal hangt de geur van pijnbomen en houtrook.

Dr. Alexander Yersin was de eerste die de geneeskrachtige eigenschappen van het gematigde klimaat van Da Lat ontdekte, toen hij in 1893 op verkenningstocht was in het zuidelijke hoogland van Vietnam.

ZELF NAAR Da Lat?

Bekijk alle 1 reizen naar Da Lat

Franse connectie

Vier jaar later liet gouverneur-generaal Paul Doumer van Indochina een herstellingsoord bouwen, waar de colons van Saigon hun batterijen weer konden opladen en misschien zelfs een dagje op wild konden jagen.

Het Gallische contingent moest na de Conferentie van Genève de winterjassen weer inpakken, maar toen waren de kathedraal, het treinstation, de villa's en de hotels al wel gebouwd en was de stevige connectie met Frankrijk inmiddels gemaakt. Een stilzwijgende overeenkomst tussen Hanoi en Saigon voorkwam dat de stad tijdens de Vietnamoorlog werd gebombardeerd, zodat Da Lat er grotendeels nog steeds zo uitziet als vijftig jaar geleden.

Koloniale relieken

Het is belangrijk Da Lat zonder enige verwachtingen te bezoeken. De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners en is allesbehalve een idyllisch gat. Norman Lewis vond rond 1950 dat de troosteloze architectuur de stad tot een 'slonzig oord' maakte.

Nu zie je de koloniale relieken en pagodes gewoon naast de meest smoezelige gebouwen van Vietnam staan. Bovendien zijn de attracties afgestemd op de voorkeur van de Vietnamese toerist voor roeibootjes en ponytrektochten. 's Avonds kan het er zo naargeestig zijn als in een skioord buiten het skiseizoen.

Lekker afkoelen

Ondanks dit alles blijft Da Lat een bijzondere koloniale curiositeit en een welkome afwisseling voor door de hitte bevangen toeristen. Al met al een goede plek om te ontspannen en lekker af te koelen. Als de koele lucht je tot actie aanzet, kun je een trektocht langs de minderheidsdorpen maken, mountainbiken of rotsklimmen, maar daar heb je wel een permissiebewijs en een gids voor nodig. Ga voor meer informatie naar een van de reisorganisaties in Da Lat.

Tuinliefhebbers kunnen hun bezoek afstemmen op het jaarlijkse Bloemenfestival, dat in december wordt ge­houden.

Reizen Da Lat

Meer Da Lat

Reviews Da Lat

Da lat (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Kim ten Tije op 28 december 2016

Da Lat is een mooie en gezellige stad in Vietnam, het ligt in de hooglanden met een bosrijke en heuvelachtige omgeving. Momenteel zijn de tempraturen wat aan de koude kant, maar voor Nederlandse toeristen is het vol te houden. De mensen in de stad zijn vriendelijk en behulpzaam. Als trip zijn wij achterop gegaan bij 'easyriders' (bestuurders/gids op motoren), zij laten je de omgeving zien en delen hun kennis met je.

Pluspunten Da Lat

  • Betaalbaar en vriendelijke local

Minpunten Da Lat

  • Gebergt en moeilijk te bereiken met comfortable vervoer
Ultieme tip: De easyriders is een manier om meer te weten te komen over de cultuur. Doordat je de keuze kunt maken of je ergens wat langer wilt blijven kom je bijna geen toeristen tegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors