Whale Island

Whale Island

door Getaway Travel

Whale Island ligt op zo'n tachtig kilometer ten noorden van Nha Trang en dankt haar naam aan, jawel, de walvis. Deze gigantische dieren kun je hier spotten dankzij de diepe wateren. Ook de walvishaai zwemt hier regelmatig rond. De zee rond Whale Island is nog niet zo heel lang geleden zwaar beschadigd door het vangen van vis met dynamiet, maar dankzij goede bescherming hebben de koralen zich hersteld.

Met haar witte stranden en 170 verschillende tropische vissoorten mag Whale Island zich weer met recht een paradijs op aarde noemen.

ZELF NAAR Whale Island?

Bekijk alle 7 reizen naar Whale Island

Grote clownvissen

Whale Island, ofwel Hon Ong, is het eiland waar Jacques Cousteau zijn liefde voor duiken heeft ontdekt. Toeristen noemen dit gebied ook wel eens de Malediven van Vietnam. Je kunt hier van half februari tot eind oktober perfect duiken. Het water is helderblauw en erg diep, ook dichtbij de kust. Het onderwaterlandschap is al even divers als Vietnam zelf. Vergaap je aan de vele verschillende koraalsoorten, zeepaardjes en clownsvissen. De clownvisjes zijn alleen niet zo klein als Nemo (uit de film) ze kunnen hier een halve meter groot worden!

Wuivende palmbomen

Na je duiktocht kun je bijkomen op de witte stranden met wuivende palmbomen en romantische hutjes waar je overnacht. 's Avonds wacht je een geweldig mooie zonsondergang met op de achtergrond nog een late surfer of vissersboot. Een waar bounty-eiland dus en dubbel pluspunt: de mensen hier zijn ontzettend vriendelijk. Een dagje niet duiken? Dan kun je een zeilboot huren en de omgeving met grillige rotsformaties en groene heuveltoppen verkennen.

Whale Island is te bereiken met een boot vanaf Van Ninh, zo'n 60 kilometer ten noorden van Nha Trang. De beste periode om te duiken is van april tot september.

Reizen Whale Island

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors