Hoi An
Like ons op Facebook
8,5
8,8 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
7,9 Locals
8,8 Restaurants
9,0 Veiligheid
8,1 Stranden

Hoi An

door Niels Posthumus

Hoi An is een authentieke Vietnamese stad. Ze doet je beseffen hoe zonde het is dat de Amerikanen zo veel andere steden in Vietnam kapot schoten tijdens de Vietnamoorlog.

Er lopen nogal wat toeristen door de kleurrijke straatjes van Hoi An. Het verstoort het authentieke gevoel echter nauwelijks. Het oude Vietnam lijkt er zo dichtbij. De gevolgen van de Vietnamoorlog uit de jaren zestig en zeventig dringen zich niet meteen op in het straatbeeld. Een zeldzaamheid in het veertig jaar geleden bijna volledig verwoeste land.

ZELF NAAR Hoi An?

Bekijk alle 71 reizen naar Hoi An

Autovrij centrum

De straatjes van Hoi An zijn verrassend rustgevend in vergelijking met de 600 kilometer noordelijker gelegen hoofdstad Hanoi.

Hoi An is met 80.000 inwoners relatief klein. En het centrum van de stad is autovrij. Het is vooral geroezemoes dat je hoort op straat. De aanprijzingen van de straatverkopers. Een vrolijk rinkelende fietsbel.

Unesco Werelderfgoedlijst

Als je vanuit de moderne buitenwijken de binnenstad inrijdt, zie je de omgeving snel veranderen. Het is alsof je een oud oosters sprookje binnenrolt. Chinese architectuur wisselt Japanse en Europese bouwstijlen af. In koloniale panden huizen kleermakers tussen traditionele tempeltjes.

Je beseft je in Hoi An pas goed hoe zonde het is dat zo veel andere Vietnamese steden veertig jaar geleden door de Amerikanen kapot zijn gebombardeerd.

Het centrum van Hoi An staat sinds 1999 gelukkig op de Unesco Werelderfgoedlijst. De Vietnamezen doen er bovendien alles aan de oude gebouwen in de stad waar nodig te renoveren.

Tan Ky Huis

Sommige oude panden kun je in. Het Tan Ky Huis bijvoorbeeld wordt al twee eeuwen bewoond door dezelfde familie. Je kunt er op je gemak rondkijken. Houtsnijwerken versieren het overdadige interieur. Hoe oud het huis precies is, weten zelfs de familieleden die je rondleiden niet.

Waarschijnlijk gaat de bouw van de villa in ieder geval wel terug tot de zeventiende eeuw, toen schepen van grote handelsnaties als Nederland voor het eerst in de haventjes van Hoi An aanlegden. Ze begonnen er handel te drijven. Sommige Europese kooplui vestigden zich er zelfs.

Japanese Covered Bridge

Je begrijpt wel dat zij besloten te blijven als je 's avonds bij zonsondergang de bootjes aan de steigers ziet wiegen. Het panorama ademt een paradijselijke rust.

Aan de oever van de Thu Bon rivier heb je bovendien een prachtig uitzicht op de Japanese Covered Bridge. Een brug die stamt uit 1590 en al eeuwenlang het symbool is van de stad.

Overstromingen

De schijn vertekent echter een beetje. Het is namelijk ook elk jaar weer de waterrijke ligging die het leven in Hoi An juist bemoeilijkt. Tijdens het regenseizoen treedt de rivier buiten zijn oevers, voordat hij uitkomt in de zee voor de kust bij Hoi An. Jaarlijkse waterschade is het gevolg.

Hoi An lijkt zich er niet veel van aan te trekken. Vooral bij volle maan halen de inwoners van de stad alles uit de kast. De stad licht dan opeens 's nachts fel op. Overal hangen Vietnamezen dan lantaarns op om het schijnsel van de maan kracht bij te zetten. Eettentjes verrijzen in de nachtelijke straten. Muziek breekt de stilte. Je dompelt je er in onder.

Wat is er te doen in Hoi An?

 • Eet in een van de vele restaurantjes langs het charmante riviertje.
 • Rij met de brommer of de scooter naar het vlakbij gelegen strand.
 • Leer alles over de rijke Vietnamese keuken tijdens een kookles op een rivierboot.
 • Kom er tiptop uit te zien door spotgoedkoop een maatpak, schoenen en bril te laten maken in Hoi An.
 • Bereid je reis door de Mekongdelta goed voor in Hoi An.
Like deze pagina

Reizen Hoi An

Meer Hoi An

Reviews Hoi An

Hoi An Lantern Festival (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Joep Fila op 12 november 2018

In de nacht van volle maan licht het UNESCO werelderfgoed dorpje Hoi An op in allerlei kleuren. De eerstvolgende datums voor dit event zijn: 20 november en 20 december 2018.
Hoi an is echt een geweldig authentieke Vietnamese stad! Voor reizigers die nog plannen hebben om naar Vietnam gaan, sla deze plek zeker niet over.

Pluspunten Hoi An

 • Traditioneel
 • karakteristiek

Minpunten Hoi An

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Hoi an is echt een geweldig authentieke Vietnamese stad! Voor reizigers die nog plannen hebben om naar Vietnam gaan, sla deze plek zeker niet over.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Hoi An, de mooiste plek in Vietnam (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Tessa Brobbel op 12 november 2018

Een stad met een klein centrum waar je alleen ter voet of per fiets kan komen. Een heel sfeervolle stad waar je nog veel invloeden van de Fransen ziet. Kleine straatjes met veel winkeltjes die in de avond omgetoverd wordt in een verlichte stad door middel van lampionnen.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • sfeervol
 • betaalbaar

Minpunten Hoi An

 • veel toeristen
Ultieme tip: De ultieme locatie voor een kookcursus en de perfecte plek om kleding te laten maken bij een tailor.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Hoi An (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Betty Witzand-van Tergouw op 12 november 2018

Als je een bezoek brengt aan Vietnam, mag je Hoi An zeker niet overslaan.
De markt, de rivier, de Japanse brug en de vele lampionnen, maar ook het strand. Maak een fietstocht door het mooie landschap rond de stad.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hoi An, een plek die je niet kan missen in Vietnam (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Suzanne Kostelijk op 15 november 2017

Ga een paar dagen naar Hoi An, dit super gezellige stadje is klein, maar zeer de moeite waard. Huur een fiets, zodat je een paar uurtjes naar het prachtige strand kunt.
Vergeet tot slot vooral niet hier een tas, pak of jurkje te laten maken. Het is niet duur en een mooie herinnering aan deze fantastische plek! We hebben vanaf hier een easy rider geboekt richting hue, ontzettend leuk!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
9 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • authentiek
 • strand
 • shoppen
 • easy rider

Minpunten Hoi An

 • Veel toeristen
 • Excursies
Ultieme tip: Duik vroeg in de ochtend het stadje in, zodat er nog vrijwel geen toeristen rondlopen en je even langs de levendige Vietnamese markt kunt gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Cultuurliefhebbers

Hoi an (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Saskia Gossen op 12 november 2017

Een geweldig stadje in het midden van Vietnam. Kleurrijk, gezellig, heerlijk eten en geweldige mensen! De omgeving is hierbij ook nog eens erg mooi en er is veel te doen. Afstanden vanaf Hoi An zijn dan ook niet ver.

Ultieme tip: Kom in de avond naar het centrum en ga hier wat drinken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig, relaxed stadje! (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Sacha Heuving op 06 november 2017

Hoi An, is een mooi relaxed stadje met zeer vriendelijke mensen. Er is een markt, zijn veel restaurants en een prachtige oude chinese brug. Op fietsafstand is een klein, mooi en schoon strand. (An Bang Beach) In Hoi An kun je kleding op maat laten maken. Vanuit Hoi An kun je dagtours doen naar bijvoorbeeld: My Son of The Marble Mountain, beide een aanrader. Ga niet met een georganiseerde tour maar regel een taxi die je voor de drukte uit erheen brengt.

8,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • eten
Ultieme tip: Golden Bell Homestay, geweldig mooi, super schoon b&b met zeer aardige, gastvrije eigenaren en top ontbijt!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Authentieke en sfeervolle stad (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Eline Groeneveld op 09 mei 2017

Hoi An, een prachtig stadje met Franse, Vietnamese, Chinese en Japanse invloeden. Met name de smalle straatjes waar alleen gelopen of gefietst mag worden, zijn erg sfeervol. Ik heb me hier meer dan genoeg kunnen vermaken.

Er heerst een heel typische sfeer in vergelijking tot andere Vietnamese plaatsen. Het is alsof je je in een groot vakantiepark waant. Er zijn weliswaar aardig wat toeristen, toch heb ik me er hier vrijwel niet aan gestoord. Bovendien kan je niet voorbijgaan aan de vele tailorshops.

Eenmaal in Hoi An moet je je wel een mooi kledingstuk aan laten meten. Ik ben bij Bao Diep Tailor geweest. Zij worden qua kwaliteit/prijs-verhouding als één van de beste gezien. Ook de omringende omgeving van Hoi An is mooi om te ontdekken per fiets.

Pluspunten Hoi An

 • authentiek
 • historisch
 • sfeervol
 • goed eten

Minpunten Hoi An

 • veel toeristen
Ultieme tip: Ga naar Bao Diep voor de allerbeste kleding op maat voor een goede prijs. De service is snel en uitstekend! Super leuke ervaring om je kleding op maat te laten maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Mooie, bijzondere en sfeervolle plek. (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Daniëlle Ketelaars op 23 januari 2017

Eén van mijn favoriete bestemmingen! Het is een genot om er gewoon te zijn, lekker te wandelen en te genieten van deze mooie stad. Verder kun je je uren vermaken op de markt en shoppen voor leuke souvenirs. Het eten is geweldig lekker en je kunt heerlijk genieten van lokale specialiteiten. Daarnaast is het savonds geweldig mooi om langs de lampionnenstalletjes te lopen.

Pluspunten Hoi An

 • autovrije binnenstad
 • mooi
 • gezellig
Ultieme tip: Sac Lo Homestay! Geweldige homestay, die mijn kerst in Hoi An compleet heeft gemaakt! Op kerstavond met alle gasten uit het hostel lekker gegeten met de vriendelijke eigenaars.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Onze tips voor Hoi An (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Renske van Hartevelt op 16 januari 2017

Heerlijke stad in Vietnam. Zeker niet overslaan. Onze tips:
Laat op maat gemaakte kleding maken (of schoenen)! Je kunt het echt helemaal zelf ontwerpen en het wordt dus echt op maat gemaakt. Gewoon een plaatje meenemen werkt ook! Gewoon doen dus en hou er ruime voor in je koffer, denk er van te voren alvast over na. Verder is het aan te raden om van te voren goed te vragen hoelang het duurt voordat jouw kleding of schoenen klaar zijn. Wij hebben het laten maken bij: Tuong Tailor.
Wij hebben een snorkeltrip gedaan naar Cham Island, deze trip was erg leuk. Geregeld via Blue Coral Diving (gewoon binnengelopen, zit in het oude centrum). Qua snorkelen was de eerste locatie niet heel spannend, er is wat zacht koraal en een paar vissen. Wat wel gelijk opviel waren de prachtige indigo blauwe zeesterren die zich tussen het koraal aan de rotsen vastgrijpen. En ons hoogtepunt was toch wel een een meters brede school met (denken wij) twintigduizend piepkleine visjes. We zijn er rustig heen gezwommen en daarna stil gaan drijven. Toen de rust was wedergekeerd waren we volledig omringd door de visjes en dreven midden in de school, een geweldige en rustgevende ervaring!
We hebben ook een fotografie tour (Countryside sunset fotoworkshop) gedaan met Pieter Janssen van Hoi An Photo Walks. Leuke vent (houdt wel van praten) en je ziet de stad van een andere kant. Letterlijk, want je gaat ook met de boot naar de overkant met deze specifieke tour.
Mia Coffee is een leuke plek. Lekker! Prima frappuchino en een simpele lunchkaart. Prima wifi en in de ventilatoren is het ook nog uit te houden. Mocht je op zoek zijn naar een massage dan is Aaron Spa een goede optie. De massage was lekker en ze namen uitgebreid de tijd. De ambiance was wat minder, weinig privacy en je kleren moet je gewoon onder de massagetafel leggen. De manicure was niet zo goed. Nagellak was uitgedroogd en werd niet mooi op gedaan.

Ultieme tip: We hebben een streetfoodtour gedaan: héle leuke gids! En heerlijk eten! Echt een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Must see (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Astrid Van Os op 15 januari 2017

Hoi An is een fantastisch leuke stad. Veel historische gebouwen en superleuke straatjes. Absoluut een aanrader. Ook zijn er geweldige restaurantjes. Een boottochtje over de rivier is echt een leuke ervaring!

Ultieme tip: Loop gewoon een dagje door het stadje heen voor de beste ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Must-see (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Astrid Van Os op 15 januari 2017

Hoi An is een fantastisch leuke stad. Veel historische gebouwen en superleuke straatjes. Absoluut een aanrader. Ook zijn er geweldige restaurantjes. Een boottochtje over de rivier is echt een leuke ervaring!

Ultieme tip: Loop gewoon een dagje door het stadje heen voor de beste ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Pittoresk stadje (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Sharanda de Jong op 15 januari 2017

Hoi An is een zeer sfeervol en pittoresk stadje in Vietnam. Je kunt er heerlijk eten, veel zien, leuk winkelen en het mooie strand bezoeken. Zeker een aanrader! Hoi An mag je niet overslaan in Vietnam.

Ultieme tip: Fietsen door de stad
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Hoi An (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Lesley Bouman op 15 januari 2017

Mijn favoriete plek in Vietnam! Gezellig dineren in een van de vele lekkere restaurantjes, met het mooie uitzicht op alle barretjes, de rivier en de vele lampionnen.
En dan overdag, als echte Nederlanders, op de fiets naar het strand!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden
Ultieme tip: Fiets naar het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Het altijd vrolijke Hoi An (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Djoy Boer op 05 januari 2017

Hoi An is een van de mooiste en leukste plekken waar ik geweest ben in Vietnam! De cafeetjes zijn leuk, je kan er Henna tattoos laten zetten! Het sunflower hotel (hostel) is perfect voor jongeren en om mensen te ontmoeten. Meest uitgebreide ontbijtbuffet ooit!

Pluspunten Hoi An

 • Het welkomsgevoel
 • Lieve mensen
 • Kleurrijk

Minpunten Hoi An

 • Veel toerisme
Ultieme tip: Ga in de avond naar de beroemde markt! Heerlijk om daar wat eten te halen en de lampjes te bewonderen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Beautiful old town (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Patty Clevers op 09 november 2016

Hoi An is een enorm gezellig, oud stadje met veel cultuur en lekkere eettentjes. Je kunt mooi door de oude straten fietsen die verboden zijn voor auto's. 's Avonds licht de stad op met mooie gekleurde lampionnen en lantarens in het water. De oude cafeetjes en eettentjes zien er schitterend uit waardoor je een vakantiegevoel, maar ook een soort van thuiskomen-gevoel krijgt met veel gezelligheid!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • wauw
 • mooi

Minpunten Hoi An

 • geen
Ultieme tip: Gebruik veel de fiets en loop ook veel door de oude stad heen, langs de markt en winkeltjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk en gezellig! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 13 september 2016

Hoi An is een klein, schattig strandplaatsje ten zuiden van Hanoi. De rivier die dwars voor het centrum stroomt en de kleurrijke huisjes uit de Franse koloniale tijd, maken haar onwijs gezellig!

Natuurlijk moet je dit centrum van Hoi An ontdekken. En ik raad je aan dit op de fiets te doen. De afstanden zijn niet zo groot en voor een paar euro huur je al een fiets. Het is leuk om dan even door het centrum te rijden en naar beide stranden te gaan. Hoewel deze niet bijzonder mooi zijn, is het wel lekker om hier op een warme dag te vertoeven.

Verder staat Hoi An bekend om haar vele tailers. Voor een prikkie laat je hier een driedelig pak maken of een prachtige avondjurk. Doe dit dus vooral! Vraag wel even rond bij andere reizigers welke kledingmakers zijn goed vonden, want zowel de kwaliteit als de prijs schelen enorm.

In de avond is het leuk om een hapje te eten bij een van de restaurants in de buurt van de rivier. Uitgaan kan ook zeker in Hoi An, zo is Q-bar populair!

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • Gezellige sfeer
 • Betaalbaar
 • Vele kledingmakers
 • Leuke restaurantjes

Minpunten Hoi An

 • Toeristisch
 • Stranden zijn niet bijzonder
Ultieme tip: Verken Hoi An op de fiets! Rijd door het knusse centrum en naar beide stranden. De afstanden zijn niet zo groot en voor een paar euro huur je al een fiets.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Het leukste stadje van Vietnam! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 12 augustus 2016

Hoi An is een van de gezelligste steden waar ik ooit ben geweest. Het oude centrum is autovrij, wordt getekend door authentieke Japanse handelspanden en is volgehangen met lampionnen in alle kleuren. De stad ligt aan een rivier, waar kajaks en geschilderde vissersbootjes heen en weer varen. Een soort Vietnamese versie van Venetië.

In Hoi An vind je ontzettend veel winkels waar je voor relatief lage prijzen kleding kan laten maken. Daarnaast zijn er verschillende markten, tempels en fantástische restaurants. Tijdens mijn reis door Vietnam heb ik nergens zo lekker gegeten als in Hoi An!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • Betaalbaar
 • Goed onderhouden
 • Authentiek

Minpunten Hoi An

 • Erg toeristisch
Ultieme tip: Leef je uit bij restaurant The Mermaid. Proef vooral eens de White Rose daar. Yummmmm!!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Soms kun je het beste niet tot het laatst bewaren (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Joeri de Vries op 01 juli 2016

Wie een rondreis door Vietnam maakt, wordt door de vorm van het land gedwongen om te reizen van noord naar zuid of andersom. Halverwege deze lange reis bevindt zich een bijzonder stadje, die door de meeste reizigers wordt gebruikt om een korte break in te lassen.

Uiteraard is de populariteit van het plaatsje niet alleen het gevolg van de praktische ligging, halverwege Vietnam. Sterker nog, Hoi An heeft de toeristische aantrekkingskracht volledig te danken aan de unieke sfeer en talloze bezienswaardigheden. Prachtige tempels, karakteristieke kanaaltjes, kleurrijke lampionnen; Hoi An is in alles een plek vol Aziatische magie. Zelfs iets eenvoudigs als een voetgangersbrug (Chua Cau of Japanse Brug) is hier verheven tot een volmaakt kunstwerk.

Dit alles heeft een kleine keerzijde: Hoi An trekt busladingen vol toeristen. Toch zal dit de meeste mensen nauwelijks storen. Bezoekers vallen immers voortdurend van de ene in de andere culturele verbazing, waardoor de typische irritaties van massatoerisme de meeste mensen bespaard blijft.

Een bezoek aan deze plaats is simpelweg een fantastische ervaring. Al zou je maar tijd hebben voor één Vietnamese bestemming, zorg ervoor dat het Hoi An is!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • Prachtige en sfeervolle plaats
 • Talloze bezienswaardigheden

Minpunten Hoi An

 • Toeristisch
 • Vrij duur
Ultieme tip: Reis je vanuit het noorden van of naar Da Nang en Hoi An? Zorg dan dat je dit overdag doet, zodat je een goed uitzicht hebt over de prachtige Hai Van bergpas.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Prachtig en authentiek Hoi An (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Merel de Bruijn op 13 april 2016

Hoi An is een van de fijnste steden van Vietnam. Het is een veelzijdige stad met voor ieder wat wils: het is rijk aan geschiedenis, je kan er heerlijk eten, het strand is dichtbij en Hoi An is dé tailor made stad van Azië!

Dé plek dus om een mooi pak of leuk jurkje speciaal op maat te laten maken. Stap niet zomaar de eerste de beste tailorshop binnen en bedenk wat je budget is. Heb je veel te besteden? Ga dan naar Yali. Maar ook als je budget wat lager is, is er genoeg keuze.

De beste manier om het oude centrum te ontdekken is door gewoon rond te wandelen en te 'verdwalen'. Een van mijn favoriete manieren om een oude stad te ontdekken. Overal zie je nog de Franse invloeden uit de Koloniale tijd terug. Zoals de typische houten luikjes voor de ramen en al het groen op straat. Daarnaast zijn er een paar prachtige tempels te bezoeken. En de brug van het 20 000 Dong briefje staat in het centrum!

In twee a drie dagen leer je Hoi An goed kennen. Langer raad ik dan ook niet aan, tenzij je het wilt combineren met een paar dagen strand.

Het enige minpuntje van Hoi An is dat het ook ontzettend toeristisch is. Hierdoor zijn de verkopers vrij opdringerig en moet je je tas goed in de gaten houden. Maar los hiervan: een ontzettend toffe stad!

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Hoi An

 • Ontzettend fijne sfeer
 • Lekker eten
 • Je voelt de geschiedenis

Minpunten Hoi An

 • Toeristisch
 • Opdringerige verkopers
Ultieme tip: Voor eten moet je in de oude markthal zijn in het midden van het oude centrum. Hier vind je typische Vietnamese gerechtjes en verse fruit shakes voor een habbekrats.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Azie.nl kenner
Sponsors