Fietsen Hoi An

Fietsen Hoi An

door Getaway Travel

Hoi An ligt in Centraal-Vietnam is een prachtige voormalige havenstad van het koninkrijk Champa. Het is een van de meer rustige toeristensteden. De lokale bevolking is er nog redelijk authentiek en over het algemeen erg open tegenover toeristen. Een mooie plek dus om de Vietnamese cultuur beter te leren kennen.

De fietsroute begint midden in het centrum. Hoi An is in 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Genoeg te zien dus in deze mooie, oude stad. De invloeden van de Chinezen, Japanners en Vietnamese zijn terug te zien in de architectuur en decoratieve stijlen.

ZELF NAAR Hoi An?

Bekijk alle 82 reizen naar Hoi An

Je verlaat de stad en fietst verder richting Tra Que, beter bekent als de groentendorpen. Hier krijg je uitleg over de agrarische producten en hoe deze worden verbouwd. Je kunt er te voet de dorpjes bekijken. Daar zijn de boeren bereid om wat meer te vertellen over het verzorgen van de groenten. Sommigen vinden het zelfs leuk als je even meehelpt met het water geven, zaaien en verzorgen van de planten.

Hierna fiets je verder richting het eindpunt. De paden en wegen gaan langs rijstvelden, boerendorpen en plantages. Na een tocht van elf kilometer is het einde in zicht: de Thu Bon rivier. Langs de rivier fiets je verder naar een rustig eindpunt waar je lekker kan bijkomen en genieten van de natuur.

Het is ook mogelijk een langere tocht te maken. Tijdens deze tocht bezoek je de markt in Hoi An, waar je samen met een gids voedsel koopt. Hiervan maak je samen met de gids een typisch Vietnamese lunch.

Reizen Hoi An

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors