Cat Ba National Park

Cat Ba National Park

door Getaway Travel

Cat Ba is een eiland rond Halong Bay in het noordoosten van Vietnam. De helft van dit grote eiland is uitgeroepen tot nationaal park en behoort tot de Werelderfgoed van UNESCO. Dit is het eerste park van het land dat een combinatie heeft van zowel land als water flora en fauna. Al wil de fauna zich vaak wel erg goed verstoppen.

Qua natuur is het Cat Ba National Park absoluut schitterend. Dit bergachtig gebied is begroeid met diepgroene bossen. Vanaf de hoger gelegen gedeeltes heb je spectaculaire vergezichten over bergtoppen en binnenwateren. Hier groeien een aantal unieke boom- en plantensoorten. Zo zijn er alleen al 160 soorten met geneeskrachtige werking.

ZELF NAAR Cat Ba National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Cat Ba National Park

Dit is ook een van de weinige plaatsen waar de Cay Kim Gao-boom staat. In de tijd van de grote keizers wilden de adel alleen eten met stokjes gemaakt van het hout van de Cay Kim Gao-boom. Er wordt namelijk beweerd dat het hout zwart kleurt als er gif in het eten zit!

Fauna

In de dichte wouden leven twintig verschillende wilde diersoorten zoals wilde zwijnen en egels. Een van de meer excentrieke soorten is de Gold Headed Langur, een aapsoort die zoals de naam al doet vermoeden een gouden vacht heeft. Dit diertje staat helaas op de lijst met 25 meest bedreigde diersoorten. In de omringende tropische wateren zwemmen een 200 vissoorten en 20 verschillende reptielen.

Bereikbaarheid

Er vertrekken dagelijks boten naar Cat Ba Town vanuit Cat Hai en Halong City. De snelste manier is meegaan met een Russische hydrofoile vanuit Hai Phong. Die brengt je in 45 minuten naar Cat Ba Town. Voor deze verbinding moet je wel ruim op voorhand tickets regelen, zeker in het hoogseizoen. Let er op dat ze zeer vreemde vertrektijden hebben. Het nationale park kun je met een minibussen bereiken. Die reizen tussen elk hotel in Cat Ba Town en Trung Trang, waar de ingang van het park is.

Reizen Cat Ba National Park

Foto's & video's Cat Ba National Park

Meer Cat Ba National Park

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors