Phu Quoc Island
9,0
9,0 Algemene ervaring
10,0 Locals
9,0 Interessant
9,0 Natuur
10,0 Stranden
6,0 Wildlife
10,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Phu Quoc Island

door Getaway Travel

Is dit eiland in de Golf van Thailand nu van Cambodja of Vietnam? Met haar bosachtig landschap en de mooiste stranden van deze regio is het niet verwonderlijk dat beide landen het willen claimen. Een ding is wel zeker: het zou zonde zijn als je Vietnam bezoekt en niet even op Phu Quoc bent geweest.

Phu Quoc is ongeveer drie keer zo groot als Texel. Het is zeer tropisch en nog erg rustig. Het ligt op zes uur varen van het vasteland. Een groot deel van het eiland is al jarenlang een militaire basis. Dat klinkt niet bepaald aanlokkelijk maar Phu Quoc is, met een paar van de mooiste stranden van heel Vietnam, wel degelijk een mooie bestemming. Sinds het eiland tot nationaal park is uitgeroepen begint het toerisme op te komen. Toch is het er nog heerlijk rustig en vormt Phu Quoc een schril contrast met hectische steden als Ho Chi Minh City.

ZELF NAAR Phu Quoc Island?

Bekijk alle 7 reizen naar Phu Quoc Island

99 Heuvels

Het eiland is verre van vruchtbaar, tot grote spijt van heel wat landbouwers die hier hun geluk zochten. Dit wordt meer dan goed gemaakt door de dichte bossen. Vooral aan de noordkant van het eiland vind je een van de dichtste jungles van heel Vietnam! Het hele eiland wordt omzoomd door grillige rotsen. De Vietnamezen noemen Phu Quoc daarom wel eens het eiland van 99 heuvels. De grootste rots is Ham Ninh aan de oostkant van het eiland. De piek van deze rots haalt een hoogte van 603 meter.

Strandactiviteiten

Door de ongereptheid van dit eiland kun je op meerdere plaatsen prachtige stranden vinden, waar je het gevoel van een onbewoond eiland krijgt. Absolute toppers zijn Bai Sao en Bai Dam aan de zuidoostkant van het eiland. Duikers en snorkelaars kunnen hier genieten van een tropische onderwaterwereld, die verschilt van de oostkust van Vietnam.

Een van de beste duikspots vind je bij het kleine eiland Hon Doi Moi (Turtle Island), dat vlakbij de westkust ligt. Helaas is het koraal op sommige plaatsen beschadigd door het vissen met dynamiet. Pas wel op waar je gaat duiken. Op sommige plaatsen is het water niet al te diep en zijn de koralen vrij scherp.

De Ridgeback

Phu Quoc is bekend om zijn zwarte pepers en 'nuoc mam', een van de meest populaire vissauzen van het land. Maar die zijn nog niet half zo beroemd als de Phu Quoc jachthonden, ook wel bekend als Ridgebacks. Deze peilsnelle honden zijn erg intelligent en hebben een uitstekend ontwikkeld reukvermogen.

Toch is het nog steeds niet helemaal zeker of Phu Quoc wel helemaal met de eer mag strijken wat betreft de Ridgeback. Deze honden werden namelijk ook in Afrika gevonden. Daar heten ze African Lion Dogs. Wie eerst was? Het blijft gissen. Het mag duidelijk zijn dat Europese kolonisten ook daar weer een hand in hebben gehad. De Ridgeback is in ieder geval onmisbaar geworden in Phu Quoc. Met hun goede neus zijn ze erg handig bij de jacht.

Echt rustig...

Totale rust heeft natuurlijk ook zijn keerzijde. Behalve relaxen en watersporten is hier niet zo veel te doen. Een bezoek aan de markt van Duong Dong is wel een leuke culturele onderbreking, maar veel meer is er ook niet. Anderzijds kom je op dit eiland wel veel beter in contact met de lokale bevolking. Ze zijn uitermate vriendelijk en nieuwsgierig naar wie je bent en wat je in het dagelijkse leven doet.

Transport

Houd er rekening mee dat de temperaturen echt tropisch zijn en draag altijd voldoende water bij je. Transport is een redelijk probleem hier, zeker tijdens het regenseizoen. De wegen zijn hier niet zo goed onderhouden en in sommige gevallen ontbreken ze gewoon. Met veel regen heb je flinke modderstromen. Sommige stukken zijn behouden voor militairen en verboden voor toeristen. Let dus goed op de borden en vraag meer informatie aan de locals.

Bereikbaarheid

Phu Quoc Island ligt aan de westkant van Vietnam, net onder Cambodja. Er zijn verschillende bootpendels tussen Rach Gia op het vasteland en de haven An Thoi op het zuiden van het eiland. De reis is nier al te comfortabel of je nu een grote of kleine boot neemt. Probeer in ieder geval zo veel mogelijk uit de zon te blijven en neem voldoende water en snacks mee.

De tocht kan redelijk bumpy zijn. Voor mensen die al zeeziek worden door dit te lezen: Phu Quoc Island is misschien nog niet al te zeer ontwikkeld, maar er is een luchthaven. In een uur vlieg je van Ho Chi Minh City naar Duong Dong.

Reizen Phu Quoc Island

Meer Phu Quoc Island

Reviews Phu Quoc Island

Geweldig eiland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Joop Vaane op 12 december 2017

Geweldig mooi eiland om lekker te verkennen met een scootertje. Geniet van het strand en laat je lekker masseren. Daarna koop je voor een habbekrats een heerlijke annanas bij een local op het strand. Dineren doe je gewoon bij een van de restaurantjes op het strand.

Pluspunten Phu Quoc Island

  • Zon
  • Strand
  • Eten
  • Prijs

Minpunten Phu Quoc Island

  • Afgelegen
Ultieme tip: Huur een scooter en verken het eiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Een schitterend eiland, waar de commerciële vakantieparken op de loer liggen. (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jan Gerrit Kootstra op 16 mei 2016

Een schitterend eiland op een uurtje vliegen van Ho Chi Minh. Het eiland is ook per boot bereikbaar, maar bedenk dat de maximum snelheid in Vietnam slechts 80km/h is, de rit van Ho Chi Minh naar de kust kost minstens 4 uur voor je op de veerboot kunt stappen.
Op het eiland kom je overal als je een lokale taxi of lokale chauffeur huurt.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Locals
9 Interessant
9 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Phu Quoc Island

  • Nog steeds betaalbaar en rustig
Ultieme tip: Een bezoek aan het beeldenpark aan de zuidkant van het Nationale Park is zeer de moeite waard. De Nieuw Zeelandse parelvisserij waar je uitleg krijgt is geweldig. Peperboeren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors