Klimaat Vietnam

Klimaat Vietnam

Wat voor klimaat kun je verwachten in Vietnam?

Er zijn binnen Vietnam grote klimaatverschillen en het weer in Vietnam is net zo uiteenlopend. Het bergachtige noorden van Vietnam heeft te kampen met zware moessons en koude winters, terwijl het in Zuid-Vietnam erg warm kan worden. Ruwweg zijn er twee regenseizoen in Vietnam. De eerste loopt van oktober tot maart, terwijl de zomermoesson vanaf juni tot oktober over het land trekt. Aan het begin en einde van deze regenperiodes is het nog vrij droog, maar op het hoogtepunt van het regenseizoen regent het veel, vaak en hard.

Welke seizoenen zijn er in Vietnam?

De twee regenseizoen van oktober tot maart en van juni tot oktober brengen de tropische regenbuien. Tussen oktober en januari is het betrekkelijk koel, tijdens de Vietnamese winter. In de bergen kan het dan zelfs koud zijn.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Vanaf februari wordt het warmer en warmer. Eerst is de lucht nog weinig vochtig, maar vanaf juni zorgen het hete weer en de hoge luchtvochtigheid voor een hete, benauwde zomer.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Vietnam?

De moessons kunnen ervoor zorgen dat wegen onbruikbaar raken en bruggen overstromen. Overstromingen komen ieder jaar voor in Vietnam, wisselend in hevigheid.

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors