Con Dao-eilanden
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Con Dao-eilanden

door Rough Guide

In de Zuid-Chinese Zee, 185 kilometer ten zuiden van Vung Tau, liggen de zestien Con Dao-eilanden, een van de populairste nieuwe vakantiebestemmingen in Vietnam. Deze voormalige locatie van de beruchtste gevangenis van het land ontwikkelt zich langzaamaan in een ontspanningsoord, met prachtige koloniale gebouwen, fraaie stranden en aantrekkelijke trekpaden in de heuvels van het nationaal park.

Acitviteiten

Sinds het begin van deze eeuw kun je met het vliegtuig naar het eiland Con Son, waarmee het de eerste stappen heeft gezet als toeristische trekpleister. Activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn een trektocht maken door het nationale park, duiken rond de eilanden, zeeschildpadden eieren zien leggen en luieren op de tamelijk rustige stranden.

ZELF NAAR Con Dao-eilanden?

Bekijk alle 2 reizen naar Con Dao-eilanden

Het eiland Con Son

Als Con Son, dat in 1703 als buitenpost van de Britse Oost-Indische Compagnie werd gesticht, had gefloreerd, was het nu misschien een Hong Kong of Singapore in het klein geweest. Het is het grootste eiland van de archipel en ligt op een strategisch gunstige positie langs de route naar China.

Maar binnen drie jaar vermoordden de Bugihuurlingen uit Swahili, die de basis moesten opbouwen en bemannen, hun Britse meerderen, waarmee een einde kwam aan dit vroege kolonisatie-experiment. In 1819 ontdekte de Amerikaanse zeeman John White de 'hoge pieken'. Hij zag Con Son als een natuurlijke haven, hoewel hij niet blij was met de 'giftige reptielen en het ontbreken van zoet water'.

Duivelseiland

Uiteindelijk vond het eiland enkele decennia later zijn roeping toen de Fransen er een strafkolonie van maakten. Door het wrede regime kreeg Con Son al snel de bijnaam 'Duivelseiland'. Gevangenen kwijnden weg in smerige kuilen die 'tijgerkooien' werden genoemd en metalen roosters als dak hadden, waar de gevangenbewaarders kalkpoeder en vies water doorheen gooiden.

In de twintigste eeuw werd de kolonie een soort 'universiteit voor revolutionairen'. De oudere gevangenen onderwezen de jongere de marxistische en leninistische leer, terwijl de ijzingwekkende omstandigheden waarin zij leefden de lessen kracht bijzetten.

Reizen Con Dao-eilanden

Reviews Con Dao-eilanden

Con Dao - een onontdekt paradijs! (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Marenka Timmermans op 10 december 2019

Con Dao is een vrij onbekende eilandengroep ten zuiden van Ho Chi Minh. Prachtige eilanden met supernatuur, indrukwekkende geschiedenis, lieve mensen en lekker eten. Een ware oase van rust op slechts een uurtje vliegen vanaf HCM. Nu nog rustig en onontdekt, maar er werd flink gebouwd, dus wie weet hoe het over een paar jaar is..

Pluspunten Con Dao-eilanden

  • Mooie natuur
  • goed eten
  • Villa Maison

Minpunten Con Dao-eilanden

  • Waarschijnlijk binnenkort veel drukker wat het rustige sfeertje zal verpesten
Ultieme tip: Wandelen door het tropisch regenwoud!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors