Dalat Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Dalat

door Getaway Travel

Love is in the air... ja overal waar je kijkt! Dalat is voor Vietnamezen dé nummer één honeymoon bestemming. Dalat is een vrolijke en schone stad met kleurrijke bloemenstalletjes, groene parken en frisse fonteinen. De pastelkleurige huizen, langs kleine slingerstraatjes, zijn overblijfselen uit de Frans koloniale tijd en geven de stad een sfeervol Europeaans tintje.

Petit Paris

Vroeger werd dit plaatsje in het zuiden van de Central Highlands al 'Petit Paris' genoemd. Misschien heeft men daarom tegenwoordig een miniatuur replica van de Eiffeltoren in het centrum van de stad staan? In Dalat vind je meer kunstwerken waarvan de afmetingen behoorlijk afwijken. Glimmende over-sized Boeddhabeelden en enorme gekleurde draken in een netjes aangeharkte bloementuin steken met kop en schouder boven menig tempel uit. Deze kitscherige kunstwerken maken sommige gedeeltes van Dalat bijna tot een boeddhistische Efteling.

ZELF NAAR Dalat?

Bekijk alle 7 reizen naar Dalat

Dalat wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Door de ligging in de heuvels is het er gemiddeld nooit warmer dan 24 graden en wordt het niet koeler dan 15 graden. In Dalat hoef je even niet te zweten! Van december tot maart is het droogseizoen, maar zelfs tijdens het regenseizoen (van april tot november) laat de zon zich nog vaak genoeg zien.

Veel Vietnamezen vinden Dalat ook cool. Het 'hippe' plaatsje is erg in trek bij Vietnamese celebs... Wie weet (her)ken je er één?

Take it easy, take Easy Riders

De beste manier om de omgeving van Dalat te verkennen is achter op de brommer van een Easy Rider; je persoonlijke tolk én tourguide. De Easy Riders zijn een welbekende groep motorrijders die je voor het schappelijke bedrag van 10 dollar de hele dag de omgeving van Dalat laten zien. Het is een fantastische en zeer interessante ervaring om achterop de brommer door het heuvelachtige landschap te cruisen.

De Easy Riders kunnen je veel vertellen over de omgeving en de lokale bevolking. Wil je na dit dagje nooit meer alleen op pad? Geen probleem, je zult zeker niet de eerste zijn die zijn Easy Rider pas weer in Hanoi vaarwel zegt!

Easy Riders hebben goede contacten met de verschillende bevolkingsgroepen op het platteland. Ze zullen je zeker meenemen naar een aantal primitieve dorpjes in de omgeving. Wanneer je zo'n dorpje, over een vaak onverharde weg, binnenrijdt lijkt de tijd minstens honderd jaar te hebben stil gestaan. De meeste huisjes zijn van bamboe. En de mensen leven hier van de landbouw of werken in kleine fabriekjes aan huis. Je kunt zelfs een aantal van die fabriekjes bezoeken.

Chicken Village is het bekendste dorpje onder de toeristen. Je kunt het al vanuit de verste verte herkennen aan de enorme betonnen kip in het centrum van het dorp, die overal bovenuit steekt.

Plantages

De omgeving van Dalat is prachtig! Dalat wordt ook wel de groentetuin van Vietnam genoemd. Zodra je de stad uit rijdt, begrijp je waarom. Waar de stad eindigt begint de landbouw. Tot zover je kunt kijken zijn de heuvels bedekt door een lappendeken van volkstuintjes met allerlei soorten gewassen. Er zijn vooral veel grote koffie- en theeplantages, maar ook groeien er minder herkenbare versnaperingen. Bijvoorbeeld avocado en curry. Ooit geweten dat dit aan een boom groeit? Gelukkig heb je een tourguide die dit soort dingen niet over het hoofd ziet.

Wat je zeker niet onbekend zal voorkomen zijn de vele broeikassen vol met allerlei soorten bloemen! Het koele klimaat en de schone lucht vormen een ideale omgeving voor bloemkwekerijen. Nederlandse bedrijven investeren veel geld in de opstart van kwekerijen in Dalat. Langzaam maar zeker komt ook de export van bloemen naar de omringende landen opgang.

Zijdefabrieken

Op je tocht langs de verschillende dorpjes bezoek je verschillende fabriekjes. Het is bijzonder interessant om te zien hoe alles hier nog met de hand wordt gemaakt. Van het vlechten van bamboe manden tot het draaien van rice noodles! En heb je ooit in levende lijve aanschouwd hoe een berg rupsen verandert in een prachtig zijde tafellaken? In de zijdefabriek wordt dit hele proces je in een keer duidelijk.

In de eerste ruimte zie je nog hoe hongerige rupsen in grote bamboemanden zich vol vreten met witte moerbeiblaadjes. Vervolgens zie je dezelfde manden, maar dan vol witte coconnetjes. Deze coconnetjes worden gekookt en vervolgens wordt het zijde er voorzichtig met behulp van een machine af getrokken en gesponnen. In de laatste ruimt zie je hoe de zijdedraden worden verweven tot een prachtige stof.

Reizen Dalat

Meer Dalat

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors