Abseilen Vietnam
-
- Algemene ervaring
- Leuk en mooi
- Prijs-kwaliteit

Abseilen Vietnam

door Getaway Travel

In een tuigje boven aan een twintig meter hoge waterval hangen is misschien wel letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het mooie Dalat! Het ruige landschap en het koele klimaat vormen ideale omstandigheden voor actie en adrenaline. Abseilen is een van de avontuurlijke manieren waarop je het natuurschoon kunt verkennen.

In Dalat vind je verschillende organisaties waar je een dagtour kunt boeken. Met een klein groepje lotgenoten en professionele begeleiders begin je aan een spannende tocht door het rotsachtige landschap van hoge kliffen, wilde watervallen en kronkelende riviertjes.

ZELF NAAR Dalat?

Bekijk alle 7 reizen naar Dalat

Je begint het abseilavontuur met wat oefeningen op het droge. Dit is een rots van zo'n vijf meter hoog. Na een korte uitleg waarin de fijne kneepjes van het vak worden uitgelegd sta je zelf bovenop de rots. Met grote kikkersprongen werk je jezelf langs het touw naar beneden. Wanneer de gidsen tevreden zijn over je sprongtechnieken ben je toe aan het echte werk.

Verfrissende duik

In totaal ben je bijna een hele dag onderweg om de tocht af te leggen langs de kliffen, rotspartijen en rivieren van Dalat. De natuur is prachtig en zeer afwisselend. De meeste grote afdalingen zijn zo'n twintig meter hoog. Breekt het (angst)zweet je uit daar boven aan de klif? Treur niet, eenmaal beneden volgt er vrijwel altijd een heerlijk meertje of riviertje voor een verfrissende duik! Halverwege de tocht kun je je in rap tempo laten meesleuren door natuurlijke wild water glijbanen over spekgladde rotsen. Wel zo prettig na al die inspanningen.

Trek goede schoenen aan, want de rotswanden kunnen behoorlijk glad zijn en soms leg je stukken te voet af langs glibberige modderpaadjes.

Je sluit de tocht af met twee master waterproeven. De eerste is een twintig meter lange afdaling door een grote waterval. Als je wilt kun je tot besluit nog een vrije sprong in het diepe wagen vanaf een superhoge klif.

Reizen Dalat

Reviews Abseilen Vietnam

Hoogtepunt van Da Lat (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Gwen de Vries op 10 december 2016

Beginnen met rustig "droog" oefenen op een kleine rotswand naast een waterval.
Maar voor je er erg in hebt pompt de adrenaline door je lichaam en ben je aan het abseilen van watervallen van vijftien meter of hoger!
Zorg voor stevige schoenen met goede grip en trek niks aan waarvan het niet nat mag worden.
Je camera kan mee, zij zorgen wel dat die droog op het eindpunt komt.

Pluspunten Abseilen Vietnam

  • Goede begeleiding
  • Lunch inbegrepen
  • Goed Materiaal

Minpunten Abseilen Vietnam

  • Moet wel een klein beetje conditie hebben
Ultieme tip: Alles wordt geregeld, gewoon doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors