Varen Hoi An

Varen Hoi An

door Getaway Travel

Hoi An is de mooiste stad aan de aan de Vietnamese kust en mag wel een levend museum genoemd worden. Het oude centrum is een mix van architectuurstijlen met invloeden die teruggaan tot de zestiende eeuw. Je ziet er Chinese, Japanse, Europese en natuurlijk Vietnamese bouwstijlen. Op de Thu Bon River was van de zeventiende tot de negentiende eeuw een drukte van belang met grote schepen uit 's werelds grootste handelsnaties uit die tijd, waaronder Holland. Hoi An werd toen door de westerse landen Faifo genoemd.

In Hoi An kun je mooie boottochten maken over de Thu Bon River. Je ziet vanaf het water de markten aan de rivieroevers liggen evenals de tempels en andere indrukwekkende gebouwen van de oude stad. Een typische boot voor dit gebied is de sampan, een platte houten boot, die je kunt vergelijken met de fluisterboot.

ZELF NAAR Hoi An?

Bekijk alle 77 reizen naar Hoi An

Er zijn tochten vanuit Hoi An naar kleine dorpjes in de buurt met elk hun eigen handarbeid. Zo is er een dorp waar veel keramiek wordt gemaakt en tapijt. Wat verder weg liggen eilanden met stranden en resorts zoals die van de Cham Islands. Liever zelf peddelen? Dat kan ook! Voor nog geen 2 euro huur je je eigen roeiboot.

Reizen Hoi An

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors