War Remnants Museum

War Remnants Museum

door Getaway Travel

Ooit was dit het Museum of American and Chinese war crimes. Later werd deze naam veranderd in het War Remnants Museum. Toch is de boodschap onveranderd. Hier zie je alles over de Vietnamoorlog, maar dan vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. Dit beeld is in het Westen nog nauwelijks bekend en verschilt behoorlijk met die van Amerikaanse oorlogfilms.

Als je dit museum bezoekt, moet je enigszins een sterke maag hebben. Hier hangen foto's die in het Westen nooit eerder zijn getoond. Zo zie je wat er gebeurde na de Amerikaanse aanvallen met napalm, de Agent Orange-chemicaliën en de gevolgen van landmijnen. Al even gruwelijk zijn de op ware grootte nagebouwde Tiger Cages-gevangenissen. Al is grootte hier misschien niet een gepast woord, want deze cellen waren juist absurd klein en erg benauwd.

ZELF NAAR Ho Chi Minh Stad?

Bekijk alle 82 reizen naar Ho Chi Minh Stad

Minder schokkend is de grote collectie helikopters, tanks, bommen en wapens. Zelfs een Franse guillotine ontbreekt niet.

Het oorlogsmuseum is een must als je meer over de Vietnamese geschiedenis en cultuur wilt weten. Natuurlijk wordt er ook de nodige propaganda verspreid. Maar al met al wordt er geen enkele partij gespaard. Het dodental van de Vietnamoorlog bedroeg 3 miljoen Vietnamezen en 58.183 Amerikaanse soldaten. Bij zoveel gruwelijke beelden besef je pas echt dat de ergste slachtoffers bij een oorlog altijd de burgers zijn.

Het War Remnants Museum ligt op de hoek van de Le Qui Don en de Vo Van Tan. Dit is het gebouw van de vroegere US Information Service.

Reizen Ho Chi Minh Stad

Foto's & video's War Remnants Museum

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors