Ho Chi Minh Fine Arts Museum

Ho Chi Minh Fine Arts Museum

door Getaway Travel

De grootste attractie van het Ho Chi Minh Fine Arts Museum is het gebouw zelf. Dit gele huis in koloniale stijl met veel balkons en bogen zal je meteen opvallen. Met de opening in 1991 kreeg hiermee de Vietnamese kunst een bloei jaren van oorlog. Helaas zal de echte kunstliefhebber de collectie van dit grote kunstmuseum wat magertjes vinden.

Kitsch en Antiek

Op de eerste twee verdiepingen vind je de moderne kunst. Hier hangen werken van nationale en internationale kunstenaars. Kijk goed rond want hier spot je nieuwe en verfrissende werken van jong en aanstormend talent. Maar er hangt ook veel kitsch. Op de derde verdieping vind je de meer politiek correcte werken. Sommigen zijn schokkend realistisch getekend. Behalve schilderijen zijn hier ook beelden en antiek te zien uit verschillende periodes in de Vietnamese geschiedenis.

ZELF NAAR Ho Chi Minh Stad?

Bekijk alle 81 reizen naar Ho Chi Minh Stad

Kijk ook zeker even in de winkels beneden in het gebouw. Hier mogen minder bekende kunstenaars hun werken verkopen. Vaak zie je hier beter werk dan in het museum. Je zou de eerste bezoeker niet zijn die hier voor een zeer redelijke prijs een mooi kunstwerk op de kop tikt.

Het Ho Chi Minh Fine Arts Museum ligt op de Ly Tu Trong in de wijk Dong Khoi. Dit is op loopafstand vanaf Pham Ngu Lao.

Reizen Ho Chi Minh Stad

Foto's & video's Ho Chi Minh Fine Arts Museum

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors