Cholon (Chinatown)
Like ons op Facebook

Cholon (Chinatown)

door Getaway Travel

Een van de leukste wijken van de stad is Cholon (ook wel geschreven als Cho Lon), oftewel Chinatown. De gelukskleur van Chinezen, het rood, is hier alomvertegenwoordigd in de vele tempels, winkels en restaurants van dit bruisende gebied. Je kunt hier gemakkelijk een dag door heen slenteren zonder je een minuut te vervelen. Bovendien is het eten er heerlijk.

Vroeger was Cholon een aparte stad. Hier handelde mensen van Chinese origine, 'Huo's' genoemd, met de Vietnamese burgers. Zo werd de Chinese wijk hét handelscentrum van deze regio. Cholon betekent grote markt en is tegenwoordig een groot winkelparadijs met traditionele kruidenwinkels, kledingzaken en overdekte markten.

ZELF NAAR Ho Chi Minh Stad?

Bekijk alle 69 reizen naar Ho Chi Minh Stad

Zoals de rest van Ho Chi Minh City heeft ook Cholon een aantal prachtige tempels en pagodes. De bouwstijl wijkt vaak wat af van die in de rest van de stad door de Chinese invloeden. Een van de meest bezochte pagodes is die van Thien Hau, de godin van de zee. Een andere aanrader is de boeddhistische Phung Son Pagoda. Deze pagode heeft rijkversierde beelden van brons, koper, hout en keramiek.

Ook voor het beste Chinese eten moet je in Cholon zijn. Op elke straathoek vind je wel een eettent waar je lekkere noedelsoep of wokgerechten kunt krijgen.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Tip: neem hier een ontbijtje 'Pho'. Dit is een traditionele noedelsoep met of beef, varkensvlees of kip waar veel locals hun dag mee beginnen. En het kost bijna niks!

Cholon (Chinatown) zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Vietnam. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Ho Chi Minh Stad

Foto's & video's Cholon (Chinatown)

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors